Για ανάρμοστη συμπεριφορά, καταγγέλλει το Ομήρειο, τον σκηνοθέτη Μ. Σορμαΐνη

Για ανάρμοστη συμπεριφορά καταγγέλλει το διοικητικό συμβούλιο του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου του δήμου Χίου τον σκηνοθέτη κ. Μανώλη Σορμαΐνη, ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ «Εχθροί εξ αίματος».

Αφορμή στάθηκε η – κατά την παρουσίαση της παράστασης – αναφορά του κ. Σορμαΐνη στην έλλειψη στέγης του περιφερειακού θεάτρου και η εν προκειμένω κατεύθυνση της κριτικής του προς το πρόσωπο της προέδρου του Δ.Σ. του Ομηρείου κας Εύης Καλκούνη.

Στη ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Ομηρείου, χαρακτηρίζει τη στάση του σκηνοθέτη ανάρμοστη, αγενή, προκλητική και προσβλητική, γιατί – όπως τονίζει – «επιτέθηκε με ακατονόμαστες εκφράσεις για το Ομήρειο και το σύνολο των Χιωτών».

Και συνεχίζει το Δ.Σ. «Τον καταγγέλλουμε στο λαό της Χίου για την ανάρμοστη συμπεριφορά του, με την ευχή ο χώρος του πολιτισμού και του θεάτρου ειδικότερα να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατόν από τέτοιου είδους συμπεριφορές. Τον διαβεβαιώνουμε, ότι οι ύβρεις του, σε καμία περίπτωση δεν μας αποπροσανατολίζουν από τον κοινό μας στόχο και σε κάθε περίπτωση δε βοηθούν στην επιδιωκόμενη συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου. Εμείς είμαστε πάντοτε στη διάθεση κάθε φορέα, για να φέρουμε σε πέρας το έργο που αναλάβαμε», καταλήγει η ανακοίνωση.