Φώτης Κουβέλης: Πρόοδος ή συντήρηση το δίλημμα των εκλογών

Το δίλημμα των εθνικών εκλογών που είναι,  ψήφος στην συντήρηση και στον νεοφιλελευθερισμό ή στην προοδευτική πολιτική  και στη δίκαιη ανάπτυξη, έθεσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου  1ηΙουνίου 2019, ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης όπως και ο συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φραγκίσκος Σέργης αλλά και ο βουλευτής Χίου κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης αναφέρθηκαν στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών χαρακτηρίζοντας το, «κατώτερο των προσδοκιών». Υποστήριξαν ότι οι πολίτες πλέον έχουν να διαλέξουν στο διάστημα που απομένει για τις εκλογές αν θα κάνουν ένα βήμα μπροστά  στην πρόοδο ή αν θα επιλέξουν την οπισθοδρόμηση και τον σκληρό νεοφιλελευθερισμό της ΝΔ.

Προσφωνώντας τον υπουργό ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει αυτούς τους 9 μήνες λέγοντας ότι «έχει αφήσει τη δική του σφραγίδα στο υπουργείο».

Το δίλημμα των εκλογών

Ο κ. Κουβέλης, αναφορικά  με την ήττα στις ευρωεκλογές τόνισε ότι, «λάβαμε το μήνυμα του λαού, ήταν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας. Ο λαός περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει περισσότερα», καταλήγοντας με τη σιγουριά ότι η διαφορά αυτή μπορεί να ανατραπεί μέχρι τις εκλογές.

«Θέλω να καλέσω όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από όπου κι αν ανήκουν να αφήσουν το θυμικό, και να σκεφτούν τι είναι εκείνο που προσδιορίζει κάθε φορά τη στάση που πρέπει να έχει ο εκλογέας, ο πολίτης γιατί εμείς θέλουμε τον πολίτη συμμέτοχο στην ασκούμενη πολιτική. Εκείνο που πρέπει να προσδιορίσει την επιλογή του είναι με ποια πολιτική θα πάει και ποια πολιτική θα αφήσει.

Είναι συγκεκριμένη υπαρκτή η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη νεοφιλελεύθερη και την προοδευτική πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ την προοδευτική πολιτική προωθεί και την προωθεί αγκαλιάζοντάς όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς. Απευθυνόμαστε σε κάθε δημοκρατικό, προοδευτικό επί της ουσίας πολίτη, τον καλούμε όχι να στηρίξει και να  ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να ψηφίσει την προοδευτική πολιτική. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος, αυτό που χρειάζεται η καθημαγμένη κοινωνία, αυτό που χρειάζεται η λεηλατημένη οικονομία για να μπορέσουμε να βαδίσουμε σε δρόμους εξόδου και προόδου. Εμείς υπηρετούμε την ανάπτυξη, τη δίκαιη ανάπτυξη το προϊόν της οποίας πρέπει να διαχέεται στους αρμούς της ελληνικής κοινωνίας».

 

Μεταφορικό ισοδύναμο και νησιωτικότητα

 

Ιδιείτερη αναφορά έγινε στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου για τα νησιά, «Από το 2015 η κυβέρνηση δρομολόγησε τις ενέργειες αναφορικά με την ενίσχυση της νησιωτικόητας. Παρά τος δυσχέρειες και τα οικονομικά προβλήματα είναι η πρώτη κυβέρνηση που μετά από 30 χρόνια ανταποκρίθηκε στο αίτημα των νησιωτών και καθιέρωσε το μεταφορικό ισοδύναμο» τόνισε και αναφέρθηκε στη συνέχεια στα μέτρα που μέσω ΕΣΠΑ και προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στήριξαν τα νησιά την ναυτική εκπαίδευση και τις υποδομές τους φτάνοντας στον τριπλασιασμό των πόρων για την ενίσχυση της νησιωτικής και λιμενικής επιτροπής.

 

Κοινωνική πολιτική

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει η κυβέρνηση, στην έξοδο από τα μνημόνια, στην κοινωνική κυρίως πολιτική . «Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τους «ρημαγμένους» , έβαλε στο εθνικό σύστημα υγείας 2.5 εκ. συμπολίτες μας που ήταν ανασφάλιστοι, ελάφρυνε τις κοινωνικά αδύναμες διαστρωματώσεις»  είπε συμπληρώνοντας ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πάνω του τα χρήματα από τον 13ομισθό αλλά εμπεριείχε την κοινωνική πολιτική τα μέτρα που πήρε για τις ασθενείς κοινωνικές ομάδες, για τη δίκαιη ανάπτυξη.

 

Προσφυγικό

Τεράστιο βάρος για τη χώρας μας είναι το προσφυγικό , υποστήριξε ο κ. Κουβέλης , τονίζοντας ότι αναγνωρίζεται διεθνώς καταγράφεται και αναδεικνύεται η προσφορά του λιμενικού στη διάσωση των ανθρώπινων ζωών αλλά και στη φύλαξη των συνόρων για όσους απειλούν τη χώρα μας.«Η Ελλάδα θέλει φιλικές σχέσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει υποχώρησή απέναντι στην αταλάντευτη θέση μας για την  εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας»

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια