«Φούλαρε» η Παθολογική από την γρίπη

Ασφυκτικά έχει γεμίσει αυτό το διάστημα η Παθολογική Κλινική στο Σκυλίτσειο εξαιτίας των περιστατικών της γρίπης.

Τα κρούσματα γρίπης μέχρι στιγμής δεν ανησύχησαν, δεν εκδηλώθηκε κανένα σοβαρό περιστατικό, αντιμετωπίστηκαν χωρίς προβλήματα και το Νοσοκομείο παραμένει σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο με δεδομένο ότι η ίδια κατάσταση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και τις πρώτες μέρες του Μάρτη που θα είναι σε έξαρση ο ιός.

Όπως δήλωσε στο astraparis.gr, η διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Έλενα Κανταράκη, τα περιστατικά που προσέρχονται στο Σκυλίτσειο είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Κάποια αντιμετωπίζονται και η νοσηλεία γίνεται στα σπίτια τους αλλά υπάρχουν κι εκείνα που τους γίνεται εισαγωγή για νοσηλεία στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα αυτή την περίοδο να υπάρχει 100% πληρότητα στην Παθολογική ενώ αντίστοιχη εποχή πέρσι η πληρότητα άγγιζε το 80%.

Παρ’ όλα αυτά η ίδια εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα και για το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας “Είναι ελεγχόμενα τα πράγματα, δεν έχουμε κανένα σοβαρό περιστατικό. Το κυρίαρχο βέβαια είναι η πρόληψη”.

 

Η γρίπη

Η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη. Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται  κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο).

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο, κάθε χρόνο, αλλά μπορεί να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης.

Με βάση τα δεδομένα των τελευταίων περιόδων εποχικής γρίπης στη χώρα μας, φαίνεται ότι η επιδημιολογία του νοσήματος, μετά την πανδημία του 2009,  έχει πλέον αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της συνήθους εποχικής έξαρσης, και ειδικότερα:

  • η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης αρχίζει να αυξάνεται τον Ιανουάριο,
  • η κορύφωση της δραστηριότητας συμβαίνει κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο
  • ΠΗΓΗ: ΚΕΕΛΠΝΟ

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια