Για τα μεταφορικά ο καυγάς στην ανακύκλωση, λέει η «Οικόπολις»

Στον δήμο Χίου και ειδικότερα στον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Γιώργο Μπελέγρη επιχειρεί να επιρρίψει η εταιρεία «Οικόπολις» τις ευθύνες για όλα τα δεινά που πλήττουν την ανακύκλωση και για την άθλια κατάσταση που διαπιστώθηκε στην μονάδα της ΒΙΑΛ, για την οποία και καταδικάσθηκε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Την Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018, με αφορμή την ανακοίνωση – την περασμένη Παρασκευή – του κ. Μπελέγρη ότι θα καταγγελθεί από τον δήμο Χίου η σύμβαση με την «Οικόπολις», η τελευταία περνάει στην αντεπίθεση και τον κατηγορεί ότι απέκρυψε στοιχεία που αφορούν την επιδότηση για την μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι ο δήμος Χίου επιδοτείται για τον σκοπό αυτόν από την εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, «πράγμα που ουδέποτε πράξατε, όλη την μεταφορά από την έναρξη της σύμβασης μέχρι σήμερα την επιβαρύνεται η εταιρεία μας και εσείς επιμελώς, κρυφίως, παρανόμως, αντισυμβατικώς και καταχρηστικώς τα παρακρατείτε εν αγνοία μας, κάτι για το οποίο θα υποχρεωθείτε να λογοδοτήσετε».

Η «Οικόπολις», η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι πρώτη φορά εδώ και αρκετό καιρό που ξέσπασε η κρίση με τον δήμο Χίου απευθύνεται σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, απευθύνει, επίσης, κατηγορίες για αντισυμβατική συμπεριφορά για ζητήματα τα οποία έπρεπε να ισχύουν – όπως υποστηρίζει – και τα οποία – ωστόσο – το πρώτον σήμερα ανασύρει και επιχειρεί να τα αναδείξει, όπως η υποχρέωση του δήμου Χίου για την κατασκευή αποδυτηρίων, ντουζ και άλλες υποδομές υγειονομικού χαρακτήρα στην μονάδα της ΒΙΑΛ, η επιβολή δημοτικών τελών για το εργοτάξιο της ΒΙΑΛ από την ΔΕΗ.

Επιμένει, επίσης, η «Οικόπολις» στην υποχρέωση του δήμου Χίου να της παραδίδει καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά και όχι σύμμεικτα, όπως διατυπώθηκε και στην τελευταία προσωρινή διαταγή της προέδρου πρωτοδικών Χίου, αλλά ουδέν αναφέρει για τα διαλαμβανόμενα στην ίδια απόφαση περί της υποχρέωσής της να διατηρεί ανελλιπώς ανοικτή και σε λειτουργία την μονάδα της ΒΙΑΛ, που ήταν και το επίδικο αντικείμενο της τελυταίας προσφυγής του δήμου Χίου και της προσωρινής διαταγής.

Συμπερασματικά, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η «Οικόπολις», «“ο καυγάς είναι για το πάπλωμα” ο κ. Μπελέγρης έμαθε ότι ανακαλύψαμε ότι μας παρακρατεί παρανόμως τα μεταφορικά και ξέροντας ότι θα κληθεί να τα καταβάλλει “ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα”, ζητώντας με αοριστίες την διακοπή της σύμβασης, θέλοντας να αποπροσανατολίσει τους πάντες και ειδικά τους συμβούλους της πλειοψηφίας του Δ.Σ., ερήμην των οποίων ενεργεί πάνω από τρία χρόνια».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια