Η Χιακή Συμπολιτεία για τα επτά χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Για την συμπλήρωση επτά χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα η Χιακή Συμπολιτεία με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι και σήμερα ο φασισμός και ο ρατσισμός σηκώνουν κεφάλι και βρίσκουν ως εχθρό τον πιο αδύναμο, τον πρόσφυγα που φτάνει στα νησιά μας.

Αναλυτικά:

Συμπληρώνονται σήμερα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι και να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης τα μέλη της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. ‘Οχι μόνο για τη δολοφονία ενός νέου έλληνα, αλλά και για εκείνη του Σαχζάτ Λουκμάν, για τις επιθέσεις σε συνδικαλιστές (ΠΑΜΕ) και μετανάστες (Αιγύπτιοι αλιεργάτες), για τους τραμπουκισμούς σε λαϊκές αγορές και προσφυγογειτονιές. Για πολλά χρόνια η ναζιστική συμμορία δρούσε ανενόχλητη σκορπίζοντας το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού, τρομοκρατώντας ολόκληρες γειτονιές.

Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής έκλεισαν, και δεν έκλεισαν με παρέμβαση του κράτους. Έκλεισαν αφού η κοινωνία τους έστειλε στα αζήτητα, πετώντας τους έξω από το κοινοβούλιο. Και έτσι έπρεπε να γίνει.

Ωστόσο, ο φασισμός και ο ρατσισμός παραμένουν και γιγαντώνονται. Μια κοινωνία διαλυμένη από τις εξουθενωτικές οικονομικές πολιτικές, βρίσκει και πάλι τον «εχθρό» στον πιο αδύνατο, στον κυνηγημένο πρόσφυγα που φτάνει στις ακτές της. Συνεπικουρούμενη από τις ακροδεξιές και αντικοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. και οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Φέτος, η επέτειος έχει ακόμα πιο βαρύνουσα σημασία: σε λιγότερο από ένα μήνα περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη της Χ.Α. Και περιμένουμε μια απόφαση που θα λάβει υπόψη όλα τα τεκμήρια που κατατέθηκαν τα πέντε χρόνια της δίκης, θα δικαιώσει τα θύματα, θα  αφουγκραστεί το μεγαλειώδες κίνημα που απαιτεί την καταδίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και όχι μόνο εκείνων που έκαναν τη βρώμικη δουλειά. 

Ο φασισμός και ο ρατσισμός όμως δεν νικήθηκε ούτε θα νικηθεί με μια δικαστική απόφαση. Η μάχη για το σεβασμό και την ανεκτικότητα, για την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, είναι μπροστά μας και είναι διαρκής.

Δεν είναι αθώοι.

Οι ναζί στη φυλακή».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια