Η ρομποτική ανθεί στο 5ο δημοτικό σχολείο Χίου

Πρωτιά στον περιφερειακό διαγωνισμό ρομποτικής κατάφεραν να αποσπάσουν οι μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου Χίου στον περιφερειακό διαγωνισμό ρομποτικής για σχολεία, στον οποία πήραν μέρος μέσω διαδικτύου σχολεία από όλα τα νησιά της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Οι 6 βασικοί μαθητές στελέχη της ομάδας μαζί με δυο αναπληρωτές και τον καθηγητή πληροφορικής κ. Δημοσθένη Κεφαλά, παρουσίασαν δυο αυτοματισμούς όπως τους υποχρέωνε ο διαγωνισμός.

Το σχέδιο περιλάμβανε μια γέφυρα που ανεβοκατεβαίνει και ενώνει ένα νησί με τη στεριανή Ελλάδα και πλοία να περνούν κάτω από την γέφυρα, ενώ πάνω της κινούνται αυτοκίνητα.

Για την υλοποίηση του σχεδίου χρειάστηκε και η κατασκευή μακέτας για την οποία ενεργοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικοί κες Γιώτα Μακρή και Κατερίνα Κώττη που με τη βοήθεια των παιδιών έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ομάδα πλήρης και το σχέδιο πανέτοιμο συμμετείχε στην πρώτη φάση του διαγωνισμού και πήρε την πρώτη θέση μαζί και την πρόκριση και το εισιτήριο για την Αθήνα όπου στις 23 του μήνα θα διεξαχθεί η επόμενη φάση με σχολεία από όλη τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι στην προκριματική φάση και το σχολείο των Θυμιανών διακρίθηκε από τη Χίο με την 2η θέση.