Παρούσα η Χιακή Συμπολιτεία στις εκλογές

Παρούσα με συλλογική εκπροσώπηση δηλώνει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 και η Χιακή Συμπολιτεία, η έκτη κατά σειρά δημοτική παράταξη, που δηλώνει μέχρι τώρα συμμετοχή.

Παραμερίζοντας τις αρχικές επιφυλάξεις τους τα στελέχη της παράταξης συμφώνησαν να επανέλθουν στα δημοτικά πράγματα της Χίου, τονίζοντας στην ανακοίνωσή της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 2019 ότι η προσπάθεια που έκαναν τα πέντε προηγούμενα χρόνια πρέπει να συνεχισθεί, «με αποφασιστικότητα, ανιδιοτέλεια και συνέπεια. Όπως πάντα, μέσα από συλλογικές, ανοιχτές και με δημόσιο κάλεσμα διαδικασίες θα καταρτιστεί το ψηφοδέλτιό μας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Ωστόσο, η Χιακή Συμπολιτεία δεν ανακοίνωσε τον επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχό της, επειδή – όπως σημειώνει – «απορρίπτουμε στην πράξη το προσωποκεντρικό – δημαρχοκεντρικό μοντέλο. Επιλέγοντας ένα άτομο που θα δηλωθεί ως «υποψήφιος/α δήμαρχος» του συνδυασμού σύμφωνα με τον νόμο, χωρίς ωστόσο να αποκτά κάποιον ενισχυμένο ρόλο στην εκπροσώπησή μας.

Δεν πιστεύουμε στους επαγγελματίες της πολιτικής, ούτε στους «ειδικούς». Θεωρούμε ότι όλοι και όλες που συμμετέχουν στη Χιακή Συμπολιτεία μπορούν να εκπροσωπήσουν τις κοινές μας αξίες και τους κοινούς μας αγώνες. Γι’ αυτό και δεσμευόμαστε για την εναλλαγή στις θέσεις των δημοτικών συμβούλων κατά τη διάρκεια της δημοτικής θητείας».

Να υπενθυμίζουμε ότι στο δημοτικό συμβούλιο η Χιακή Συμπολιτεία εκπροσωπείται από τις κες Ερμιόνη Φρεζούλη (επικεφαλής) και Δέσποινα Τσαρδάκα.

Στο κείμενο δήλωσης της απόφασης για κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, οι 26 Χιώτες και Χιώτισσες, που υπογράφουν απευθύνουν πρόσκληση, τονίζοντας τα ακόλουθα:

«Καλούμε τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες που μας ένωσαν κοινές ευαισθησίες, που συμπορευθήκαμε σε κοινούς αγώνες, που εναντιωθήκαμε –χωρίς υποχωρήσεις και κυβιστήσεις- στις πολιτικές των μνημονίων που ισοπεδώνουν τη ζωή μας, που αντισταθήκαμε στον εκφασισμό της τοπικής κοινωνίας, να δώσουμε μαζί κι αυτή τη μάχη.

Καλούμε τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες που ασφυκτιούν, όπως κι εμείς, στο σκηνικό των υποψηφιοτήτων-πασαρέλας, των άχρωμων δήθεν τεχνοκρατών, των υποψηφίων του κομματικού σωλήνα, των πληρωμένων διαφημίσεων, των πάσης φύσεως πατερούληδων και των επαγγελματιών της πολιτικής, να συμμετέχουν ενεργά και με άποψη στις ανοιχτές διαδικασίες της Χιακής Συμπολιτείας για την επεξεργασία και τον εμπλουτισμό του προγράμματος μας.

Καλούμε τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες που είναι, όπως κι εμείς, αποφασιστικά απέναντι στο δήμο-φοροεισπράκτορα, στο δήμο-επιχείρηση, στο δήμο-εργολάβο, στο δήμο-ρουσφέτι να βρεθούμε μαζί, ισότιμα χωρίς στεγανά και αποκλεισμούς, στην πορεία προς τις εκλογές του Μάη 2019.

  • Για έναν δήμο στην υπηρεσία της κοινωνίας.
  • Για έναν δήμο φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.
  • Για τη Χίο της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, του πολιτισμού.
  • Για να συνεχίσει να ακούγεται δυνατή η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, η διαφορετική φωνή της Χίου».

Το κείμενο υπογράφουν οι:

1 Ανεζίρης Μιχάλης Εκπαιδευτικός
2 Αντωνόγλου Δημήτρης Εκπαιδευτικός
3 Βούλγαρης Γιάννης Βιβλιοπώλης
4 Γιαχολλάρη Άγγελος-Διονύσιος Φοιτητής Παν/μίου Αιγαίου
5 Δημητρακόπουλος Παναγιώτης Ελεύθερος επαγγελματίας
6 Ζαφείρης Κώστας Συγγραφέας
7 Καββάδα Σόφη Εκπαιδευτικός
8 Καβύρης Παντελής Μουσικός
9 Κουτσουλιά – Σφυράκη Ειρήνη Εκπαιδευτικός
10 Λαβατσής Δημήτρης Οικονομολόγος
11 Λύκουρη Μυρτώ Φοιτήτρια Παν/μίου Αιγαίου
12 Μενεξέ Ελένη Εκπαιδευτικός, κοιν. σύμβουλος Νενήτων
13 Μητσιάλης Περικλής Φοιτητής Παν/μίου Αιγαίου
14 Μικέδη Ελένη Φύλακας μουσείων & αρχαιολογικών χώρων
15 Μπατζή Στέλλα Φοιτήτρια Παν/μίου Αιγαίου
16 Μπούρα Βασιλική Αρχαιολόγος
17 Ορφανίδου Όλγα Εκπαιδευτικός
18 Παγούδης Γιώργος Δημοσιογράφος
19 Παναγιωτάκης Αλέξανδρος Δημοσιογράφος
20 Παπαδόπουλος Φώτης Φοιτητής Παν/μίου Αιγαίου
21 Πετεινάκης Ανδρέας Φοιτητής Παν/μίου Αιγαίου
22 Σκαπινάκης Πολύκαρπος Εκπαιδευτικός
23 Τσαρδάκα Δέσποινα Αρχαιολόγος, δημοτική σύμβουλος
24 Τύμπας Αριστοτέλης Πανεπιστημιακός, κοιν. σύμβουλος Χίου
25 Φρεζούλη Ερμιόνη Ερευνήτρια, δημοτική σύμβουλος
26 Χαλιορή Ιουλία Νοσοκομειακή γιατρός

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια