Καμίνης: Ο Τριαντάφυλλος έχει τα καλά χαρακτηριστικά για δήμαρχος

Η πολιτική των χρισμάτων έχει παρέλθει, τόνισε – αναφερόμενος στις υποψηφιότητες των δημάρχων –  ο κ. Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, που βρέθηκε στον τόπο καταγωγής του, στη Χίο και τον Βροντάδο ειδικότερα, προσκεκλημένος του δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Νικολάου, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018.

Σε συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης της Χίου, ο κ. Καμίνης είπε – πέραν των περί χρισμάτων και συνηγορίας – ότι ο κ. Κώστας Τριαντάφυλλος, υποψήφιος για τον δήμο Χίου, προερχόμενος από το ΚΙΝΑΛ και το ΠΑΣΟΚ ειδικότερα, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα καλά χαρακτηριστικά, που απαρίθμησε προηγουμένως και τα οποία πρέπει να συγκεντρώνει ένας δήμαρχος. Και ποιά είναι αυτά: Ο δήμαρχος πρέπει να ενώνει κι όχι να διχάζει, να έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες και να έχει περάσει από τον ιδιωτικό τομέα, να έχει διαχειριστική επάρκεια, να λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοπιστία.

Δεν έχει ανάγκη την δική μου συνηγορία, πρόσθεσε ο κ. Καμίνης, αλλά όλα αυτά που ανέφερα αποδίδουν απόλυτα τον χαρακτήρα και την πορεία του Κώστα Τριαντάφυλλου και κυρίως ότι μπορεί να ενώνει.

Αναφερόμενος στο γενικότερο σκηνικό των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Καμίνης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας ότι από τους 325 δήμους της χώρας, περίπου στο ένα τρίτο η πλειοψηφία είναι συγγενής του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ ως την μεγάλη μεταρρυθμιστική δύναμη της αυτοδιοίκησης. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και την απήχηση της παράταξης.

Δήμος Αθηναίων και τουρισμός

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο έργο που έχει συντελεσθεί επί της θητείας του στον δήμο Αθηναίων και στον τομέα της τουριστικής υποδοχής ειδικότερα, επισημαίνοντας ότι από την χειρότερη τουριστικά χρονιά του 2012 με περίπου 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες, φτάσαμε το 2017 στα πέντε εκατομμύρια, ενώ κι εφέτος ο αριθμός θα είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Απέδωσε την άνοδο του τουρισμού της πόλης στην συστηματική προσπάθεια του υπουργείου Τουρισμού και του δήμου Αθηναίων και κυρίως στις συνέργειες, μεταξύ δε τούτων με την Aegean, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τον ΣΕΤΕ και την Masrercard και τόνισε ότι ο δήμος Αθηναίων αποτελεί ένα παράδειγμα, που πρέπει να το ακολουθήσουν και οι άλλοι δήμοι της χώρας.

Γενικότερα για το έργο του στον δήμο Αθηναίων ο κ. Καμίνης τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος για όσα κι είναι πολλά αυτά που έγιναν, αλλά δεν έχουν γίνει όλα όσα θα ήθελα, πρόσθεσε. Σήμερα, ο δήμος Αθηναίων έχει εξυγιανθεί οικονομικά, έχει εξασφαλισμένους πόρους και σχέδιο και «η Αθήνα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα από ό,τι την παραλάβαμε». Η Αθήνα, πρόσθεσε, φέρει τα τραύματα της οικονομικής κρίσης, αλλά έχουν γίνει τα δύσκολα, τα έργα βάσης.

Αναφερόμενος, τέλος, στο προσφυγικό ζήτημα, τόνισε ότι η χώρα ανταποκρίθηκε καλά την περίοδο 2015-2018, αλλά σήμερα η κατάσταση στα νησιά είναι κακή και πρέπει να ανακουφισθούν, να μοιρασθεί δίκαια το βάρος σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Σε ερώτηση για την προσωπική πολιτική του πορεία, αφού δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τον δήμο Αθηναίων, δήλωσε ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί,πρόσθεσε.

Το πρωί ο κ. Καμίνης συναντήθηκε με τον κ. Βουρνού και παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Νικολάου, στον Βροντάδο, ενώ μετά την συνέντευξη Τύπου συμμετείχε στην συνεδρίαση της διευρυμένης νομαρχιακής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Χίου.

Σχόλια