Κάρμαντζης: Σήκω πάνω ρε λεβέντη. Αφού είσαι μάγκας πάμε έξω – Ρινγκ έγινε το δημοτικό συμβούλιο Χίου (βίντεο)

Πρωτοφανείς εικόνες διαδραματίσθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Χίου, λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουνίου 2022, με τον δήμαρχο κ. Σταμάτη Κάρμαντζη όρθιο να φωνάζει σε παρευρισκόμενο πρόεδρο κοινότητας της Ιωνίας σε έξαλλη κατάσταση: Πάμε έξω. Αφού είσαι μάγκας, πάμε. Σήκω πάνω ρε λεβέντη.

Όλα ξεκίνησαν σε μια ούτως ή άλλως τεταμένη ατμόσφαιρα, λόγω των καταγγελιών προέδρων κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Ιωνίας για εγκατάλειψη των χωριών τους, με την παρέμβαση του αντιδημάρχου κ. Κυριάκου Ζωάνου, ο οποίος σε μια αποστροφή του λόγου του και απευθυνόμενος στους προέδρους είπε σε κάποιον: Αλλά εσύ μην ξεχνάς είχες γράψει προσωπικά, ότι αν έρθει ο δήμαρχος θα τον πιάσεις με τις κλωτσιές.

Κάπου εκεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Παύλος Καλογεράκης βλέποντας ότι η ατμόσφαιρά μύριζε μπαρούτι ρώτησε τον κ. Ζωάνο αν τελείωσε την τοποθέτησή του.

Ωστόσο, παρενέβη ο δήμαρχος, ο οποίος πετάχθηκε όρθιος και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του είπε: «Και το δηλώνεις και τώρα; Πάμε έξω. Ό,τι ώρα θέλεις, πάμε. Αφού είσαι μάγκας, πάμε. Σήκω πάνω. Σήκω πάνω ρε λεβέντη. Σήκω πάνω. Που έρχεσαι στο δημοτικό συμβούλιο και δεν ντρέπεσαι. Δεν ντρέπεσαι. Δεν ντρέπεσαι».

Στο σκηνικό αυτό ο κ. Καλογεράκης προσπαθούσε, αλλά ματαίως, να ηρεμήσει και να συγκρατήσει τον κ. Κάρμαντζη. Οπότε και ανακοίνωσε διάλειμμα 10 λεπτών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Όμως, η συνέχεια μεταφέρθηκε εκτός αιθούσης συνεδριάσεων, στο φουαγιέ, όπου οι πιο ψύχραιμοι προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον δήμαρχο, που τους καλούσε να κατέβουν κάτω, έξω από το δημαρχείο, ενώ σημειώθηκαν κάποια σπρωξίματα, μερικά μάλιστα ιδιαίτερα σκληρά, ενώ δεν έλειψαν τα… γαλλικά.

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια