Καθάρισαν το ρέμα, χάλασαν τα μαστίχια

Για καταστροφή μαστιχοκαλλιέργειας καταγγέλλει το συνεργείο του δήμου Χίου που εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε ρέμα στην περιοχή των Φλατσιών η κα Μαρίνα Τσόρη.

« Πέρασαν τα μηχανήματα του εργολάβου και καθάρισαν το ρέμα, όπως σωστά έπρεπε να γίνει, έκοψαν τα κλαδιά από τα μαστιχόδεντρα κι αντί να τα απομακρύνουν τα πέταξαν μέσα στα δέντρα με αποτέλεσμα να μου χαλάσουν τους σκίνους και το μαστίχι μαζί», δήλωσε η κ. Τσώρη η οποία προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να βρει άκρη επικοινωνώντας με τον αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Βεργίτση.

«Δεν φτάνει που μου έκαναν ζημιά, ο κ. Βεργίτσης με απείλησε κιόλας υποστηρίζοντας πως τον καθαρισμό έπρεπε να τον είχα κάνει εγώ κι ότι πάω για μαλλί και θα βγω κουρεμένη», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως η ίδια δεν διεκδικεί αποζημίωση αλλά να γίνονται τα έργα σωστά με επίβλεψη από τον πρόεδρο του χωριού χωρίς να ζημιώνονται οι αγρότες και χωρίς να πηγαίνει χαμένος ο κόπος τους.

Σταθερός στην άποψη του ότι όφειλε η ιδιοκτήτρια με βάση τον νόμο να έχει κόψει τα κλαδιά της καλλιέργειας που βγαίνουν στον δρόμο,  παραμένει  με δηλώσεις του στο astraparis.gr ο κ. Βεργίτσης : «ήταν υποχρέωση της να έχει κλαδέψει η ίδια τα κλαδιά που πηγαίνουν στον δρόμο, μίλησα με την ίδια και στη συνέχεια και με τον πρόεδρο του χωριού και μου είπε σε όλο τον καθαρισμό δεν είχαμε πρόβλημα παρά μόνο στο συγκεκριμένο σημείο με ένα κλαδάκι» ανέφερε ο κ. Βεργίτσης.

Η κ. Τσόρη προχώρησε σε καταγγελία και στο δασαρχείο και για απόρριψη μπάζων στο ρέμα κάτι που ο αντιδήμαρχος αρνείται κατηγορηματικά.