«Κλειδώνει» στους 3.000+ ο αριθμός των προσφύγων στην δομή της Χίου

Στο χθεσινό (Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021) αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας υπό τον τίτλο «Έχασε τις Μπαμπακιές, προχωρά το Θόλος – Στο ΚΑΣ η μελέτη για την νέα δομή», επισημάναμε ότι η μελέτη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την νέα δομή προσφύγων και μεταναστών που σχεδιάζει για την περιοχή θα φιλοξενεί – σύμφωνα με την μελέτη – 3.000 ανθρώπους.

Σήμερα, αποκαλύπτουμε ένα ακόμα ντοκουμέντο του υπουργείου, από το οποίο προκύπτει ότι η νέα δομή, όπου κι αν αυτή κατασκευαστεί (ή η όποια δομή ή δομές), προβλέπεται για την προσεχή τετραετία να φιλοξενεί 3.000+ πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ ο τελικός αριθμός τους είναι ανοικτός προς τα πάνω και δεν αποκλείεται να ανέλθει και στους 6.000.

Την περασμένη Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021, σε ρεπορτάζ μας υπό τον τίτλο «Διαγωνισμός 412 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες σίτισης σε προσφυγικές δομές» αναφερθήκαμε γενικά στο υπόψη θέμα και ειδικότερα στην συμφωνία – πλαίσιο για την παροχή των αναφερομένων υπηρεσιών για χρονική περίοδο τεσσάρων ετών.

Τώρα, στην επίσημη προκήρυξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού (Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021) αναφέρεται ότι ο προβλεπόμενος αριθμός προσφύγων και μεταναστών για τις υπηρεσίες σίτισης στην δομή της Χίου ορίζεται στις 3.000.

Ωστόσο και επειδή από τον διαγωνισμό προβλέπεται δικαίωμα προαίρεσης έως και διπλασιασμού της αξίας, δηλαδή μέχρι ποσού 824 εκατ. ευρώ, είναι φανερό και ανοικτό κάθε ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των φιλοξενουμένων στη Χίο ή και στις άλλες ανά την Ελλάδα δομές μέχρι και του διπλασιασμού τους.

Αναλυτικά, στον διαγωνισμό ο αριθμός των εξυπηρετούμενων προσώπων ανέρχεται:

ΤΜΗΜΑ 1: «Βόρεια Ελλάδα», εκτιμώμενος ενδεικτικά αριθμός σιτιζομένων 12.000

ΤΜΗΜΑ 2: «Νότια Ελλάδα», εκτιμώμενος ενδεικτικά αριθμός σιτιζομένων 12.000

ΤΜΗΜΑ 3: «Λέσβος» εκτιμώμενος ενδεικτικά αριθμός σιτιζομένων 6.000

ΤΜΗΜΑ 4: «Χίος», εκτιμώμενος ενδεικτικά αριθμός σιτιζομένων 3.000

ΤΜΗΜΑ 5: «Σάμος», εκτιμώμενος ενδεικτικά αριθμός σιτιζομένων 3.000

ΤΜΗΜΑ 6: «Λοιπά νησιά», εκτιμώμενος ενδεικτικά αριθμός σιτιζομένων 5.000.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στην α΄ φάση του διαγωνισμού για την συμφωνία – πλαίσιο θα πρέπει να κατατεθούν έως την 27η Φεβρουαρίου 2021και ώρα 15:00.

Εν συνεχεία θα κληθούν όσοι προεπιλεγούν από την α΄ φάση, οι οποίοι και θα καταθέσουν στην β΄ φάση του διαγωνισμού τις οριστικές τεχνικές και οικονομικές προσφορές τους.

Ολόκληρη η προκήρυξη του διαγωνισμού σίτισης

sitisi_diagonismos

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια