Κοντά στους πρόσφυγες και μετανάστες ο Σύλλογος Γυναικών Χίου

Την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στο δράμα των προσφύγων και μεταναστών, που καταφτάνουν στη Χίο, εκφράζει ο Σύλλογος Γυναικών Χίου, που οργανώνει πρωτοβουλία για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Έτσι, από σήμερα, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, και κατά τις ώρες από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, θα συλλέγει τα αναγκαία είδη για την ανακούφιση των προσφύγων και μεταναστών, στα γραφεία του, στην οδό Καλαμπόκα 74.

Ο Σύλλογος καλεί «τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους να εκφράσουν έμπρακτα και με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται, τα φαινόμενα εκμετάλλευσης εις βάρος των ξεριζωμένων».

Αναγκαία για την ανακούφισή τους, καθώς ο καιρός ψυχραίνει, είναι κουβέρτες, παπλωματάκια για τα μωρά, καλτσάκια, ρουχαλάκια για παιδιά, εφήβους κ.λπ., όλα σε καλή κατάσταση, πλυμένα, έτοιμα να φορεθούν. Επίσης, αναγκαία είναι παπούτσια και αυτά καθαρά και όχι φθαρμένα, ώστε να μπορούν κι αυτά να αξιοποιηθούν, κυρίως παιδικά, εφηβικά και αντρικά, αθλητικά και άλλα. Τέλος, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν ανάγκη από γάλα μακράς διαρκείας, σημείωση σε χάρτινη συσκευασία, ατομικούς χυμούς για τα παιδιά, κράκες, φρυγανιές, μπισκότα, κρουασάν, πάνες για τα μωρά, πλαστικά ποτήρια.