ΛΑΣ: Λευκό ή άκυρο στον δεύτερο γύρο της Κυριακής

Να ψηφίσουν λευκό ή άκυρο στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, καλεί τους ψηφοφόρους της η ΛΑΣ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση  δήμου Χίου  σε μια μακροσκελή ανακοίνωση αφού ευχαριστεί τους συμπολίτες μας για τη στήριξη, παραθέτει τα δικά της πολιτικά συμπεράσματα επί του εκλογικού αποτελέσματος:

«Οι τοπικές εκλογές, όπως ήταν φυσικό, λόγω και των εξελίξεων στη μορφή της τοπικής διοίκησης, αλλά και της αντιλαϊκής επίθεσης που δεχόμαστε καθημερινά στη ζωή μας, έγιναν μέσα σε ένα κλίμα ανούσιας δικομματικής -διπολικής σύγκρουσης, που βοήθησε, τις  άλλες παρατάξεις του αστικού και ξενοφοβικού τόξου να αποκρύψουν τις ρίζες των προβλημάτων και τους υπεύθυνους.

Η πλήρως δικαιολογημένη  οργή και αγανάκτηση του χιώτικου λαού για την ακολουθούμενη κυβερνητική και δημοτική πολιτική, για το προσφυγικό και τον εγκλωβισμό των θυμάτων του ιμπεριαλιστικού πολέμου στο νησί, εκφράστηκε σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες για το λαό επιλογές, σε παρατάξεις, που είναι η άλλη όψη του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος. Δεν ξεχνάμε τα σηκωμένα χέρια στα μνημόνια, το ρόλο του καθενός στα  διαχρονικά προβλήματα του νησιού.

Εκφράστηκε και σε μια παράταξη με ρατσιστική και συγκαλυμμένη ατζέντα, που στοχοποίησε κάθε αλληλέγγυα φωνή και στοιχειώδη δικαιώματα , όπως της εκπαίδευσης.

Ο  εγκλωβισμός των λαϊκών, καταπιεσμένων στρωμάτων σε αυτές τις λύσεις, δεν εμπεριέχει τίποτε θετικό, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, απεναντίας, διατηρείται ένας πολύ άσχημος συσχετισμός για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους.

Είναι γνωστό  ότι οι δυο πρώτοι συνδυασμοί που πέρασαν στο β γύρο, στηρίζονται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και από πολιτευτές που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία σε αυτούς τους χώρους. Το δυστύχημα είναι ότι αυτοί οι δύο πόλοι, συνεπικουρούμενοι από το σλόγκαν«θέλεις δουλειά, μπες στο ψηφοδέλτιο», συνέθλιψαν  ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του λαού μας, που με μειωμένες απαιτήσεις, αυταπάτες και φρούδες ελπίδες , προσδοκά σε ανακούφιση από τα οξυμένα προβλήματά του.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η Λαϊκή Συσπείρωση κατέγραψε ένα ποσοστό της τάξης του 4,88%  που αν και είναι δυσανάλογο της αγωνιστικής δράσης της όλο αυτό το διάστημα, που στάθηκε δίπλα στο λαό και στα προβλήματά του , της δίνει τη δυνατότητα με 2 πλέον δημοτικούς συμβούλους, να παλέψει για την προώθηση των λαϊκών αναγκών.

Ταυτόχρονα η  νίκη των δυνάμεων της Λαϊκής Συσπείρωσης στα χωριά  της Λαγκάδας και Συκιάδας, η εκλογή δύο τοπικών συμβούλων στο Βροντάδο και αντίστοιχα στη Χίο, αυξάνει τις υποχρεώσεις μας να υπερασπιστούμε συνολικά τα δικαιώματά μας»

 Στην ίδια λογική προτρέπει τους ψηφοφόρους της να μην επιλέξουν κανέναν από τους υποψήφιους συνδυασμούς και να ψηφίσουν λευκό ή άκυρο:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση μπροστά στο παιχνίδι της δεύτερης Κυριακής, που επιβάλλεται από τον εκλογικό νόμο, δηλώνει ότι  δε θα διαλέξει  αντιλαϊκό σαμάρι.

Οι αρχές και αξίες μας δε μας επιτρέπουν να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι, να βαφτίζουμε τους  αντιπάλους μας από διαχειριστές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας σε «αγνές παρθένες».

Σεβόμαστε τους ψηφοφόρους μας , την ανάληψη ευθύνης της πολιτικής τους επιλογής, αλλά η ευθύτητα μας επιβάλλει να είμαστε ξεκάθαροι.

Την επόμενη Κυριακή, ανάμεσα στους εκπροσώπους του παλιού διπολισμού και των συνοδοιπόρων του, εκφράζουμε την αντίθεσή μας, με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο). Ρίχνουμε ξανά το κόκκινο γαρίφαλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, αρνούμενοι να μπούμε στη λογική να διαλέξουμε ποιος από τους δύο θα εφαρμόζει καλύτερα την αντιλαϊκή πολιτική. Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι, από τη θέση της λαϊκής αντιπολίτευσης στις όποιες  αντιλαϊκές επιλογές τους. Λευκή επιταγή δεν δίνουμε σε κανέναν». 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια