Λικέρ φράουλα

Ένα πολύ όμορφο αγαπημένο σπιτικό λικέρ που μπορεί αυτή την εποχή να παρασκευαστεί εύκολα αφού οι φράουλες ήδη είναι σε αφθονία.
Υλικά
1 κουπάκι φράουλες ώριμες αλλά όχι λιωμένες
300 γραμμάρια ζάχαρη
τσίπουρο ή βότκα
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες αφαιρούμε τα κοτσάνια και τυχόν χαλασμένα μέρη. Τοποθετούμε τις φράουλες σε ένα βάζο του κιλού και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τσίπουρο ή βότκα μέχρι να σκεπαστούν οι φράουλες και κλείνουμε το βάζο. Αφήνουμε το βάζο στον ήλιο για 40 μέρες ανακινώντας το κάθε 5-6 μέρες για να βοηθήσουμε τη ζάχαρη να λιώσει. Κατόπιν, σουρώνουμε το λικέρ μας και το βάζουμε στο μπουκάλι που θα το αποθηκεύσουμε.