Μαχητικό «όχι» από το Θόλος στα σχέδια Μηταράκη – Αυτοκινητοπορεία στη Χίο

Με μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση στη περιοχή του Θόλους, στη Χίο, εκατοντάδες κάτοικοι από Συκιάδα, Λαγκάδα, Καρδάμυλα και Βροντάδο δίνουν την απάντησή τους στους σχεδιασμούς του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη να δημιουργηθεί υπερδομή προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.

Η συγκέντρωση αυτή έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την έγκριση από το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο του αιτήματος του υπουργείου για την χωροθέτηση της δομής στην περιοχή, σε έκταση περίπου 141 στρεμμάτων.

Οι κάτοικοι της περιοχής, με την συμπαράσταση μαζικών φορέων και της συντονιστικής επιτροπής αγώνα αιρετών και κατοίκων Χίου, έχουν κλείσει συμβολικά, από τις 9.30 το πρωί του Σαββάτου, 27 Φεβρουαρίου 2021, την εθνική οδό Χίου – Καρδαμύλων, στην περιοχή Θόλος και ξεκινούν αυτοκινητοπορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης της Χίου.

Στην συγκέντρωση που έγινε στο Θόλος μίλησαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Συκιάδας, Λαγκάδας, Καρδαμύλων και Βροντάδου, εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής και της ΑΔΕΔΥ.

Aμέσως μετά πραγματοποιήθηκε αυτοκινητοπορεία διαμαρτυρίας στην πόλη της Χίου. Τα αυτοκίνητα με μαύρες σημαίες και κορνάροντας έκαναν αισθητή την παρουσία τους δηλώνοντας την αντίθεση τους στον σχεδιασμό του κ. Μηταράκη.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια