Μαγειρίτσα

Το βράδυ της ανάστασης το πιάτο είναι ένα. Η μαγειρίτσα ζεστή και μυρωδάτη περιμένει μικρούς και μεγάλους. Επιβάλλεται μετά από τη νηστεία τόσων ημερών και αποζημιώνει τους καλοφαγάδες.  

Υλικά

Μισό κιλό εντεράκια αρνιού

1 συκωταριά αρνίσια του 1 κιλού ψιλοκομμένη

3 λίτρα ζωμό κρέατος

Μισή κούπα ελαιόλαδο

2 αυγά

16 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Μισή κούπα ψιλοκομμένο άνηθο

Μισή κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό

Μισή κούπα ρύζι Καρολίνα

αλάτι – πιπέρι

1/2 κούπα χυμό λεμονιού

Λίγο ξύδι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Πλένουμε τα εντεράκια πολύ καλά και τα βάζουμε με λίγο ξύδι σε ένα μπολ. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον ζωμό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη συκωταριά, τα εντεράκια, το άνηθο, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 20 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και ρίχνουμε λίγο από το ζουμί. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.