Μαίνεται η διαμάχη ΣΕΣΝΟΧ και διοικήτριας

Κρατά καιρό η σύγκρουση του ΣΕΣΝΟΧ με τη διοικήτρια του “Σκυλίτσειου” και κάθε λίγο και λιγάκι προστίθενται και νέα επεισόδια στη μεταξύ τους διαμάχη.

Με νέα ανακοίνωση του ο ΣΕΣΝΟΧ καταγγέλλει τις παρεμβάσεις της διοικήτριας στη νοσηλευτική υπηρεσία και αναφέρει:

“Δεν μπορούμε λοιπόν  να παραμείνουμε άφωνοι και αμέτοχοι μπροστά στις συνεχόμενες παράτυπες και επιπόλαιες ενέργειες της. 

1. Αδιαφορώντας για τις τραγικές ελλείψεις  νοσηλευτικού προσωπικού, έβγαλε αποφάσεις τοποθέτησης, μάχιμων νοσηλευτών σε γραφεία και τμήματα  που δεν υπάρχουν στον οργανισμό. Έχρισε  ως αναπληρωτές προϊστάμενους, νοσηλευτές σε θέσεις φαντάσματα, αφού δεν υπάρχουν στον οργανισμό και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν και προϊστάμενοι.  Οι δε  γραπτές αποφάσεις που έλαβαν οι ενδιαφερόμενοι , θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως υπόδειγμα στα θέματα εξετάσεων στις σχολές Δημόσιας Διοίκησης, αν όχι στο βιβλίο Guinness.                                                           

Από τις εισηγήσεις που τις κατατέθηκαν από την νοσηλευτική υπηρεσία, επιλεκτικά , και κατά το δοκούν , εφάρμοσε αυτές που εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα άτομα.. Και κατά την προσφιλή της μέθοδο , τις γνωμοδοτήσεις της Νοσηλευτικής επιτροπής , τις έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της.                                                          

Απαιτούμε:

Ανάκληση όλων των αποφάσεων που αφορούν τμήματα που δεν υπάγονται στον οργανισμό. Αξιοκρατικές τοποθετήσεις βασιζόμενες ή πάνω στην λίστα αρχαιότητας  ή στην λίστα με τα τυπικά προσόντα.

2.  Η κόντρα ανάμεσα στη διοίκηση και στην προϊσταμένη του γραφείου επιστασίας συνεχίζεται με αυξανόμενους ρυθμούς. Παρά τις διαβεβαιώσεις  ότι θα τηρηθούν αν μη τι άλλο τα προσχήματα ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενημερωθήκαμε για μια επιστολή , πρωτοφανή για τα δεδομένα του νοσοκομείου , η οποία εστάλη από την διοίκηση προς το υπουργείο , και με την οποία ζητήθηκε η αντικατάσταση της κ. Φαφαλιού από γραμματέας του Υπηρεσιακού Συμβουλίου,  με την αιτιολογία ότι λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της γραμματέως. Και προκύπτουν τα κάτωθι ερωτήματα:                 

  ➢ Υπήρξε αναφορά από την κ. Φαφαλιού ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του Υ. Σ. ?

➢ Γιατί, αν έπρεπε να αντικατασταθεί , δεν αντικαταστάθηκε με τον αναπληρωτή του οποίου το όνομα είναι δημοσιευμένο στην ίδια ΑΔΑ με το δικό της?

➢ Ενημερώθηκε εγκαίρως η ενδιαφερόμενη για τις κινήσεις της διοίκησης  ή όπως συνηθίζεται τελευταία, βρέθηκε μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα?

➢ Τέλος μας κάνει μεγάλη εντύπωση , η γρήγορη ανταπόκριση του Υπουργού στο αίτημα της διοίκησης . Ευχόμαστε και οι δύο να είναι τόσο γρήγοροι και αποτελεσματικοί και στα αιτήματα για αύξηση του προϋπολογισμού για το νοσοκομείο , αλλά και για την άμεση πρόσληψη ιατρικού, παραϊατρικού  και νοσηλευτικού προσωπικού”.                                                                                 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια