Μάρκος εκτός ορίων, έδιωξε με φωνές αστυνομικούς από τους Ταξιάρχες Μεστών

Με ανοίκειο και σκαιότατο τρόπο συμπεριφέρθηκε ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος σε δύο αστυνομικούς, που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στην εκκλησία των Ταξιαρχών στα Μεστά Χίου, φωνάζοντάς τους να φύγουν από τον προαύλιο χώρο, χτυπώντας συνάμα την ποιμαντορική ράβδο στο δάπεδο.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, που καταγγέλλει η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χίου, συνέβη την περασμένη Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, στην πανηγυρική λειτουργία – χοροστατούντος του μητροπολίτη – η οποία έλαβε χώρα δύο ημέρες νωρίτερα με δική του απόφαση, προκειμένου να προλάβει την καραντίνα, που άρχιζε το Σάββατο, παραμονή της ημέρας εορτασμού των Ταξιαρχών.

Στην εκκλησία των Ταξιαρχών και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο είχαν βρεθεί δύο αστυνομικοί, από το αστυνομικό τμήμα Μαστιχοχωρίων, στο πλαίσιο των συνήθων μέτρων τάξης, όπως συμβαίνει σε κάθε ανάλογη εορτή και πανήγυρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση – καταγγελία, που εξέδωσε η Ένωση σήμερα Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, «κατά την είσοδο του σεβασμιότατου στο προαύλιο χώρο του ιερού ναού οι δύο “άτυχοι” συνάδελφοί μας, που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, έτυχαν μιας άκρως απαξιωτικής συμπεριφοράς.

Μόλις τους αντίκρισε άρχισε να φωνάζει:

“Περάστε έξω, είστε ανεπιθύμητοι εντός του χώρου της εκκλησίας, δεν είμαστε εγκληματίες για να βρίσκεστε εδώ” και όλα αυτά χτυπώντας την ποιμαντορική ράβδο δυνατά στο έδαφος.

Άραγε από πού μας έδιωχνε;

Οι συνάδελφοι ντροπιασμένοι και έπειτα από διαταγές που έλαβαν από την υπηρεσία αποχώρησαν από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, δεχόμενοι την στήριξη και την συμπαράσταση των παρευρισκομένων.

Λυπόμαστε που στον οίκο του Θεού οι συνάδελφοί μας δέχτηκαν τέτοια υποτιμητική συμπεριφορά από τον άνθρωπο που θα έπρεπε να δείχνει έμπρακτα την αγάπη του στο ποίμνιό του.

Δεν δεχόμαστε απαξίωση από κανέναν», καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χίου.

Για το περιστατικό αυτό σε βάρος των δύο αστυνομικών ενημερώθηκε η τοπική ηγεσία της αστυνομίας, αλλά και η γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, πλην – όμως – ουδεμία αντίδραση της ηγεσίας έχει γίνει γνωστή μέχρι σήμερα.