Μαθητές και καθηγητές από Πορτογαλία, Ιταλία, Σερβία, Βουλγαρία και Τουρκία στα Καρδάμυλα

18 καθηγήτριες/καθηγητές από πέντε χώρες, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Σερβία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, επισκέφτηκαν τη Χίο το χρονικό διάστημα από 11 έως 17 Μαρτίου 2024.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του Erasmus+ «Alarm Rings for all of us: Save water», στο οποίο συμμετέχει το ΓΕΛ Καρδαμύλων προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί στο θέμα της εξοικονόμησης  του νερού.

Είχαμε έτσι την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να επικοινωνήσουμε, να αποκτήσουμε νέους φίλους και φίλες και να έρθουμε πιο κοντά με συναδέλφους εκπαιδευτικούς από τις ευρωπαϊκές αυτές χώρες. Αλλά και να προβάλουμε τις ομορφιές, τη μουσική, τις γεύσεις, την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του σχολείου, οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε επιμορφωτικό σεμινάριο, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκαν εργασίες και προβλήθηκε χιουμοριστική ταινία, στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ Καρδαμύλων, σχετικά με την ανάγκη  εξοικονόμησης και επαναχρησιμοποίησης του νερού. Παράλληλα οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες και παιχνίδια (Escape Room), χόρεψαν και γεύτηκαν τις νοστιμιές του νησιού μας.

Κατά την παραμονή τους στο νησί, οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στα Καρδάμυλα, το Πιτυός, το Πυργί, τα Μεστά, τα Αυγώνυμα, τον Ανάβατο, τον Κάμπο και την πόλη της Χίου, ενώ επισκέφτηκαν τη Νέα Μονή, το Μουσείο Μαστίχας, την Βιβλιοθήκη «Κοραή» και το Ναυτικό Μουσείο της Χίου. Ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια να επισκεφτούν και πάλι τον τόπο μας και να γίνουν διαφημιστές της χώρας μας στο εξωτερικό