Μηταράκης, ο βασιλιάς του ρουσφετιού, «δοξάστε» τον

Γράφαμε την προηγούμενη Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020, για το «ρουσφέτι» που ήθελε να πουλήσει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης στους δικηγόρους της Χίου, που καλούσε – και με τηλεφωνήματα από το γραφείο του – να δηλώσουν ενδιαφέρον για θέσεις στην υπηρεσία ασύλου.

Σήμερα, επιβεβαιώσαμε ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Μια προσεκτική ανάγνωση της προκήρυξης για την συμπλήρωση του μητρώου δικηγόρων για παροχή νομικής συνδρομής σε
αιτούντες διεθνή προστασία», που υπογράφει ο διευθυντής της υπηρεσίας ασύλου κ. Μάρκος Καραβίας, αναφέρει στο σημείο 8 τα εξής επί λέξει:

«Στο Μητρώο περιλαμβάνονται όσοι και όσες δικηγόροι πληρούν τις προϋποθέσεις της
παραγράφου 2 της παρούσας, οι οποίοι κατατάσσονται κατά τη χρονολογική σειρά υποβολής
της αίτησης τους για υπαγωγή στο Μητρώο…».

Δηλαδή, οι μιλημένοι που εγκαίρως είχαν πληροφορηθεί για την προκήρυξη και είχαν πιάσει στασίδι (στήθηκαν από τα χαράματα στην ουρά), καπάρωσαν πρώτοι τις πέντε θέσεις που προβλέπονται για τη Χίο και τις ανάλογες που προβλέπονται για τα άλλα περιφερειακά γραφεία ασύλου.

Και το άκρον άωτον της κοροϊδίας, έχει ορισθεί ως καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων η 5η Οκτωβρίου 2020!

Ομολογουμένως, κάτι ανάλογο και μάλιστα για επιστημονικό κλάδο δεν έχουμε ξαναδεί και είναι απορίας άξιον γιατί οι δικηγορικοί σύλλογοι των συγκεκριμένων περιοχών, μεταξύ αυτών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου, δεν έχουν ακόμα ξεσηκωθεί γι΄ αυτόν τον ξεπεσμό.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια