Μπάρες με δαμάσκηνα χωρίς ψήσιμο

Στην καραντίνα λόγω εγκλεισμού κι επειδή το μυαλό μας είναι συνέχεια στο φαγητό και στο τσιμολόγημα, η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, για τις μπάρες που ακολουθεί, αποτελεί ένα υγιεινό και χορταστικό κολατσιό. Επίσης σημαντικό είναι ότι πέρα από το ανακάτεμα των υλικών σας δεν θα χρειαστεί κανένα απολύτως ψήσιμο. Από την παραγωγή σχεδόν στην κατανάλωση και φουλ στην πρωτεϊνη.

 

Υλικά

  • 200 γρ. δαμάσκηνα, ξερά, χωρίς κουκούτσι
  • 100 γρ. φιστίκια, αράπικα, καθαρισμένα
  • 100 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 50 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες

Εκτέλεση

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα δαμάσκηνα με τα φιστίκια και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν μια μάζα.
  • Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα σαν ζύμη.
  • Βάζουμε τα δάκρυα σοκολάτας και χτυπάμε 2 φορές μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα 10×25 εκ. στην οποία έχουμε στρώσει μία μεμβράνη.
  • Με τα δάχτυλά μας πιέζουμε το μείγμα ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος παντού μέσα στη φόρμα.
  • Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 5 ώρες.
  • Αφαιρούμε και κόβουμε σε ατομικές μπάρες.
  • Κρατάμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα αφού τις τυλίξουμε μία μία σε μεμβράνη.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια