Νέα άφιξη προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή του Θόλους Χίου

Ομάδα αποτελούμενη από περίπου δέκα πρόσφυγες και μετανάστες εθεάθη από περαστικούς στην περιοχή του Θόλους, στη Χίο, λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Αυγούστου 2022.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα (λίγο μετά τις 13:30) βρίσκονται στην περιοχή, ενώ αναμένεται η άφιξη μάλλον της αστυνομίας για να τους περισυλλέξει και να τους μεταφέρει στην δομή καραντίνας, στην Λευκωνιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιο για την διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, την προηγούμενη εβδομάδα μεταφέρθηκαν στην Λευκωνιά 69 άτομα από νέες αφίξεις, ενώ συνολικά ο πληθυσμός στην ΒΙΑΛ και στην Λευκωνιά ανέρχεται -0 χωρίς τις σημερινές αφίξεις – σε 311 άτομα.

Εντοπίσθηκαν από το Λιμενικό Σώμα οι πρόσφυγες στο Θόλος

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας στη περιοχή του Θόλους είχαν μεταβεί στελέχη του λιμεναρχείου Χίου, που εντόπισαν κάτω από τα δέντρα τους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ ανεμένετο  πιθανότατα η άφιξη λεωφορείου της αστυνομίας για να τους μεταφέρει στην Λευκωνιά.

Στην θαλάσσια περιοχή του Θόλους έπλεε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ κατά πληροφορίες πτήση πραγματοποιούσε ελικόπτερο, πιθανότατα για τον εντοπισμό κι άλλων προσφύγων και μεταναστών.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια