Ο Μιχαηλίδης στην θέση του α΄ αντιπροέδρου της επιτροπής ελληνισμού της διασποράς

Στην θέση του α΄ αντιπροέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής ελληνισμού της διασποράς της Βουλής εξελέγη  πρόσφατα ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του πραγματοποίησε μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Σάββα Αναστασιάδη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) κ. Λεωνίδα Ραπτάκη, μέλος της γερουσίας της πολιτείας του Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ. Η ΠΑΔΕΕ αποτελεί οργανισμό που ιδρύθηκε το 1996 και απαρτίζεται από εν ενεργεία και πρώην βουλευτές νομοθετικών σωμάτων άλλων κρατών, οι οποίοι έχουν ελληνική καταγωγή.

Η συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων με την ΠΑΔΕΕ στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης. Ο κ. Ραπτάκης περιέγραψε, επίσης, τις ενέργειες της ΠΑΔΕΕ προκειμένου να συμμετέχουν στους εορτασμούς τα κοινοβουλευτικά σώματα των 50 πολιτειών των ΗΠΑ, αλλά και η βουλή των αντιπροσώπων. Όπως ενημέρωσε τους Έλληνες βουλευτές, συνολικά 43 εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας είναι μέλη των πολιτειακών και ομοσπονδιακών νομοθετικών σωμάτων της χώρας.

Συζητήθηκαν, τέλος, οργανωτικά ζητήματα του επικείμενου συνεδρίου της ΠΑΔΕΕ, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον Ιούλιο 2021, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια