Όλα έτοιμα για τις μπουλντόζες στο «17» – Το ΦΕΚ με την ΚΥΑ για τις άδειες

Στο τελευταίο βήμα για την έναρξη εργασιών στην επιταχθείσα έκταση των 625 στρεμμάτων, στο «17» του Αίπους, στη Χίο, προχώρησε η κυβέρνηση, με την έκδοση – χθες Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 – της κοινής υπουργικής απόφασης, με την οποία χορηγείται άδεια χωροθέτησης και κατασκευής (περίφραξη, χωματουργικά) των υπερδομών στη Χίο, καθώς και στην Λέσβο και την Σάμο.

Η ΚΥΑ, την οποία υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτρης Οικονόμου, έρχεται ως συνέχεια της πράξης νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 28/10-02-2020) και της υπ’ αρ. 1311/10-02-2020 απόφασης του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ παρέχει άδεια μόνον για τις εργασίες τοποθέτησης περίφραξης και εκτέλεσης χωματουργικών εργασιών για την διαμόρφωση του γηπέδου, όπου θα αναπτυχθεί η υπερδομή.

Σε επόμενη φάση είναι προφανές ότι θα εκδοθεί άλλη ΚΥΑ για την κατασκευή των κτιριακών και άλλων εγκαταστάσεων και υποδομών εξυπηρέτησης της υπερδομήςς.

Το πλήρες κείμενο της ΚΥΑ έχει ως ακολούθως:

aipos_kya

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια