Ψάχνουν το… βαθύ λαρύγγι στην ΔΙΑΝΟΧ – Σε ταραχή το σύστημα, ζητούν δηλώσεις

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια φέρεται ότι προέβη, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του astraparis.gr, η διοίκηση της δημοτικής εταιρείας ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε. (Διαχείριση Απορριμμάτων νομού Χίου), ο πρόεδρος της οποίας κ. Φώτης Γιαννίρης ζήτησε και έλαβε υπεύθυνες δηλώσεις των μελών του Δ.Σ. ότι δεν θα διαρρέουν στοιχεία της εταιρείας στους δημοσιογράφους.

Η ενέργεια αυτή έρχεται μετά τις αποκαλύψεις του astraparis.gr για τα τεκταινόμενα στην εταιρεία και συγκεκριμένα για την μίσθωση με την μέθοδο του leasing «λιμουζίνας» και πρόσληψης οδηγού, καθώς και για το μεγαληπήβολο οργανόγραμμα της εταιρείας, οι οποίες και έχουν προκαλέσει ταραχή σε όλο το σύστημα της δημοτικής αρχής του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.

Το απίστευτο περιστατικό της λήψης των υπευθύνων δηλώσεων φέρεται να έλαβε χώρα στην έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΙΑΝΟΧ, που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης «Προστασία εταιρικών δεδομένων της ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε.».

Στην συνεδρίαση ετέθη το θέμα της εχεμύθειας των μελών στα ζητήματα που αφορούν την δραστηριότητα της εταιρείας, ωσάν να πρόκειται για εταιρεία που έχει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό. Η αναφορά αφορούσε κυρίως την… διαρροή του περίφημου οργανογράμματος της ΔΙΑΝΟΧ, η οποία από έναν υπάλληλο που έχει σήμερα θα φτάσει να έχει τέσσερις διευθύνσεις και οκτώ υποδιευθύνσεις και τμήματα!

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΙΑΝΟΧ κ. Γιαννίρης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, επιβεβαίωσε ότι συζητήθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση το θέμα της… διαρροής του οργανογράμματος της εταιρείας πριν αυτό δημοσιευθεί ως απόφαση στην Διαύγεια, ενώ για το θέμα της υπογραφής των υπευθύνων δηλώσεων αρνήθηκε να το επιβεβαιώσει!

Να σημειωθεί εδώ, ότι δεν τίθεται ζήτημα προστασίας εταιρικών δεδομένων της συγκεκριμένης δημοσίου συμφέροντος εταιρείας, της οποίας όλες οι αποφάσεις αναρτώνται υποχρεωτικώς στην Διαύγεια. Και προφανώς δεν πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση, αλλά δημοτική εταιρεία, η οποία οφείλει να διέπεται από τους κανόνες της διαφάνειας και σε αυτό συμβάλλει και η δημοσιότητα μέσω του Τύπου των δραστηριοτήτων της.

«Κρυμμένη» πίσω από το δημαρχείο η λιμουζίνα

Σε ό,τι αφορά την περίφημη πλέον λιμουζίνα, για την οποία η διοίκηση της ΔΙΑΝΟΧ ισχυρίζετο ότι θα μίσθωνε μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητο, που θα χρησιμοποιείται για τις επισκέψεις στον χώρο υγειονομικής ταφής των απορριμάτων, να αναφέρουμε τα ακόλουθα τεχνικά και άλλα στοιχεία του οχήματος (εδώ η απόφαση για την μίσθωση, όπως έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια):

– Πρόκειται για πολυτελές SUV, μάρκας Audi Q3 TDI Quattro (τετρακίνηση), με καύσιμο ντίζελ, κυβισμού 1968 κ.ε. 184 PS.

– Η αξία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου καινούριου στην αγορά υπερβαίνει τις 47.000 ευρώ.

– Η ΔΙΑΝΟΧ θα πληρώνει μηνιαίο μίσθωμα 475,76 ευρώ πλέον ΦΠΑ για περίοδο τριών ετών. Εάν η μίσθωση διακοπεί νωρίτερα λόγω υπαιτιότητας του μισθωτή, θα καταβληθεί το 1/3 των υπολειπομένων μισθωμάτων.

Προς το παρόν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο στο πίσω μέρος του δημαρχείου, μακριά από τα… αδιάκριτα βλέμματα, ενώ έχει γίνει γνωστό ότι χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον μιά φορά (μάλλον για… ξεκάρφωμα), για την μεταφορά μελών του Δ.Σ. στον ΧΥΤΑ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια