Ολική επαναφορά δρομολογίων στο λιμάνι Χίου με το Νήσος Ρόδος

Με το πλοίο Νήσος Ρόδος, το οποίο θα εκτελέσει απόψε, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, το δρομολόγιο Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη και θα αφιχθεί στο λιμάνι της Χίου το πρωί της Τρίτης, 21 Μαρτίου 2023, μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών, που έτρεχαν στην άλλη άκρη της Χίου, στο λιμάνι των Μεστών, επειδή ο λιμενάρχης… την είδε κάπως αλλοιώς.

Χωρίς να έχουν επιλυθεί τα υπαρκτά προβλήματα του λιμανιού της Χίου, τα οποία – ωστόσο – κατά τις εκτιμήσεις των ειδικών δεν το καθιστούν ανασφαλές ή ακατάλληλο, όπως ισχυρίσθηκε ο λιμενάρχης κ. Παντελής Βατούσης, επανέρχεται η κανονικότητα στην οικονομική και κοινωνική ζωή σε ό,τι τουλάχιστον αφορά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Το θέμα, βεβαίως, δεν αφορά μόνον τις ευθύνες του λιμενάρχη ή της δημοτικής αρχής. Εξίσου σοβαρές για την πρόσφατη ανακατωσούρα είναι οι ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας Attica Group, που έσπευσε – κάνοντας την τρίχα τριχιά – να ζητήσει τροποποίηση των δρομολογίων για τα Μεστά και φυσικά της αρμόδιας διεύθυνσης θαλασσίων συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας που έστερξε αμέσως και άνευ ετέρου να αποδεχθεί το αίτημά της.

Στο εξής και προφανώς για να μην επαναληφθούν τέτοια τραγελαφικά φαινόμενα οφείλει η δημοτική αρχή να επισπεύσει τις διαδικασίες και τα έργα που κρίνονται αναγκαία για το λιμάνι της Χίου, οι δε λοιποί εμπλεκόμενοι να τηρούν το πρωτόκολλο και τις διαδικασίες όταν θέτουν ζητήματα ασφάλειας.

Σχόλια