«Οργασμός» εργασιών στο αεροδρόμιο Χίου, κάτι να δείξουν στον Μητσοτάκη (φωτό)

Γενικό… λουστράρισμα εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χίο, το πρωί της Παρασκευής 10 Μαΐου 2024, επιχειρείται στην περιοχή του αεροδρομίου, με στόχο να του δείξουν ότι κάτι κινείται στο νησί, στην ουσία δηλαδή να τον παραπλανήσουν, αφού σε όλους είναι γνωστό ότι τα εμβληματικά έργα καρκινοβατούν.

Στο κτίριο του αεροσταθμού, που θεωρείται το πιο προχωρημένο από όλα τα άλλα οι εργασίες είναι πυρετώδεις κι έτσι θα είναι το μόνο έργο που θα του δείξουν. Και, βέβαια, να διευκρινισθεί ότι ούτε αυτό θα είναι έτοιμο στην ώρα του, πιθανότατα θα «φάμε» όλο το καλοκαίρι στα λυόμενα.

Στην άλλη άκρη του αεροδρομίου, στο εργοτάξιο επέκτασης του διαδρόμου προσγειώσεων – απογειώσεων, τα πράγματα είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από την τελευταία… επίδειξη: Κάποιοι σωροί αδρανών υλικών απροσδιόριστης προέλευσης, πολλά μηχανήματα έργου σε πολύμηνη αδράνεια πίσω από τους σωρούς και ένα γκρέιντερ που πηγαινοερχόταν για να πατήσει το… χορτάρι ήταν η σημερινή, μεσημεριανή εικόνα του εργοταξίου. Αυτό έτσι κι αλλοιώς από μακριά θα το δείξουν στον κ. Μητσοτάκη, ούτε που θα καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

Τα άλλα δύο εμβληματικά έργα του νησιού (δικαστικό μέγαρο και φράγμα Κόρης Γεφύρι) αφενός πέφτουν… λίγο μακριά και δεν βγαίνει το σφικτό πρόγραμμα και αφετέρου δεν είναι και να τα μοστράρει κανείς και μάλιστα στον πρωθυπουργό!

Ό,τι καλό υπάρχει για να επιδειχθεί στον πρωθυπουργό είναι το κέντρο έρευνας μαστίχας, στην Καλλιμασιά, δημιούργημα όχι της κρατικής, αλλά της συνεταιριστικής προσπάθειας, της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.