Περιοδεία του Παναγιώτη Χριστόφα σε χωριά και υπηρεσίες της Χίου

Περιοδεία στη Χίο πραγματοποίησαν τις τελευταίες ημέρες, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο, μαζί με τον επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιο περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Παναγιώτη Χριστόφα.

Ο κ. Χριστόφας βρέθηκε στο νησί από την Πέμπτη έως και το Σάββατο και μαζί με τους υποψηφίους επισκέφθηκαν μια σειρά υπηρεσιών και χωριών της Χίου.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τον δήμο Χίου, το Νοσοκομείο Χίου και υπηρεσίες της Περιφέρειας στη Χίο, την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, την αστυνομική διεύθυνση Χίου, την πυροσβεστική υπηρεσία Χίου, το λιμεναρχείο Χίου και την βιβλιοθήκη Κοραή, καθώς και τα χωριά Νεχώρι, Θυμιανά, Νένητα, Συκιάδα, Λαγκάδα, Καρδάμυλα, Βολισσό, Καλαμωτή, Παντουκειός, Μεστά και Πυργί.

«Ο συνδυασμός Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις επισκέψεις του στα νησιά, που βρίσκονται… μακριά από την διοικητική έδρα της Περιφέρειας, αφού μεταξύ άλλων ζητούμενο είναι την επόμενη τετραετία να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από το συγκεντρωτισμό των «εξουσιών» στη Μυτιλήνη τα τελευταία 4μιση χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο, αποτελεί σημαντικό κομμάτι του προγράμματος του κ. Χριστόφα η αποκεντρωμένη περιφερειακή αυτοδιοίκηση, με ενίσχυση του ρόλου των χωρικών αντιπεριφερειαρχών, αλλά και την επαναφορά των συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου και στα άλλα νησιά, ώστε οι περιφερειακοί σύμβουλοι κάθε περιφερειακής ενότητας να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια