Πιγκουίνοι βρήκαν μία χαμένη κάμερα στην Ανταρκτική και άρχισαν τις «σέλφι» – ΒΙΝΤΕΟ
Δύο αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι στην Ανταρκτική έπεσαν πάνω στη χαμένη φωτογραφική μηχανή ενός Αυστραλού εξερευνητή και δεν έχασαν την ευκαιρία να ποζάρουν στο φακό. Λίγο αργότερα η κάμερα ανακτήθηκε από τον Eddie Gault και το βίντεο από τις «απόπειρες για σέλφι» έγινε viral.
Οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι είναι τα μόνα ζώα που γεννούν στον πάγο κατά τη διάρκεια του ανταρκτικού χειμώνα. Ενώ τα θηλυκά κυνηγούν στη θάλασσα, τα αρσενικά εκκολάπτουν τα αυγά, αγκαλιάζοντας τα σφιχτά με τα πόδια τους. Τα αυγά χρειάζονται έως και 75 ημέρες για να εκκολαφθούν. Για να διατηρηθούν στα «ζεστά», οι πιγκουίνοι χρησιμοποιούν ακόμα και τα χνώτα τους ενώ μαζεύονται πολλοί μαζί, όσο πιο κοντά, αλλάζοντας συνέχεια θέση με αυτούς που βρίσκονται στον εξωτερικό κύκλο της αυτοσχέδιας και ενστικτώδους συγκέντρωσης για επιβίωση.
Οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι είναι σπάνια πλάσματα ως προς τις ικανότητες και την φυσιολογία τους στο ζωικό βασίλειο. Παρά τα φτερά τους, δεν μπορούν να πετάξουν φυσικά, αλλά είναι δεινοί κολυμβητές. Είναι γενικά κοινωνικά ζώα με υπομονή απέναντι στις αντιξοότητες. Ανήκουν στο ψηλότερο και βαρύτερο από τα αρτίγονα είδη πιγκουίνων. Τα αρσενικά και τα θηλυκά είναι παρόμοια ώς προς το μέγεθος και το πτέρωμα, φθάνοντας το πολύ τα 122 εκατοστά σε ύψος και τα 22-45 κιλά. Η ράχη και το κεφάλι τους είναι μαύρα, έχουν λευκή κοιλιά και απαλές, κίτρινες αποχρώσεις στο στήθος και τα αυτιά.
Η διατροφή τους αποτελείται κυρίως από ψάρια, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει καρκινοειδή και κεφαλόποδα. Όταν κυνηγούν, μπορούν να παραμείνουν κάτω από το νερό ακόμα και 18 λεπτά. Η αιτία για την εντυπωσιακή αντοχή τους είναι η αργή εξέλιξη του είδους σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, που του έχει εξασφαλίσει μια ασυνήθιστη δομή αιμοσφαιρίνης που λειτουργεί ακόμα και με πολύ χαμηλά επίπεδα οξυγόνου.
Πηγή: www.lifo.gr