Πλώρη για… δημαρχείο βάζει η επιτροπή των ανωνύμων

Δύο χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή της στο κοινό της Χίου, η επιτροπή των ανωνύμων, η αυτοαποκαλούμενη και «παγχιακή επιτροπή αγώνα» που ξεκίνησε και συνέχισε με αποκλειστική αιχμή της το προσφυγικό ή ακριβέστερα το αντιπροσφυγικό, αποφάσισε να… τραβήξει την κουρτίνα.

Βλέπετε, η… χαρά δεν τους αφήνει, αφού αυτός ήταν ο μύχιος πόθος τους εξ αρχής, απλά δεν το έλεγαν, παρά μόνον αναμεταξύ τους και αυτό με συνθηματικά. Το κρατούσαν… μυστικό, πλέον ο χρόνος πλησιάζει και αποφάσισαν να αρχίσουν να κινούνται, μην τους προλάβουν πλήρως οι άλλοι.

Πλώρη για το δημαρχείο βάζουν, λοιπόν, μετακινούμενοι και σε άλλα θέματα που απασχολούν την χιακή κοινωνία, χωρίς – ωστόσο – να ξεφύγουν από το προσφιλές τους το προσφυγικό – μεταναστευτικό, σταθερά στην γραμμή που έχουν χαράξει.

Έτσι, στην τελευταία ανακοίνωσή τους, αφού ξεκινούν από το προσφυγικό με το περίφημο πού πήγαν τα λεφτά, συνεχίζουν με το πιασάρικο θέμα της μεταβίβασης ακινήτων – και της Χίου – στο Υπέρ- ΤΑΙΠΕΔ.

Αφού επί δύο χρόνια αναλώθηκαν με αντιπροσφυγικές και ξενοφοβικές κορώνες, μένοντας μακριά και άρα αλώβητοι από την καθημερινότητα των προβλημάτων του πολίτη, έρχονται τώρα για να… δρέψουν τους καρπούς από το έχων ευήκοον ους σχετικό ακροατήριο που δημιούργησαν και ενδυνάμωσαν.

Σιγά – σιγά, λοιπόν, μπαίνουν στο «παιχνίδι», αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα κινηθούν αυτοδυνάμως ή προβαίνουν σε διερευνητικές πλαγιοκοπήσεις, με στόχο κάποιοι – με τα ανάλογα ανταλλάγματα βεβαίως, βεβαίως – να τους προσεταιρισθούν. Και τέτοιοι, υπάρχουν, το ξέρουν και δεν ανησυχούν, μήπως και μείνουν στα αζήτητα και πάνε χαμένοι οι… κόποι τους!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια