Στίγμα τα γεγονότα στο προσφυγικό για την θυγατρική της επιτροπής των ανωνύμων

Ιστορικό αποτύπωμα και στίγμα για τα στελέχη της νεόκοπης δημοτικής παράταξης «Χίος μπροστά», θυγατρικής της επιτροπής των ανωνύμων, θα αποτελούν τα έργα και οι ημέρες τους στο προσφυγικό, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου.

Αφού χαρακτηρίζει την αυτοαποκαλούμενη «παγχιακή επιτροπή αγώνα» ως επιτροπή μίσους και ξενοφοβίας, η ΛΑΣ επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Σε σχετική ανακοίνωσή μας για το προσφυγικό προβλέπαμε ότι στο προεκλογικό “χρηματιστήριο” θα πουλήσει σε υψηλές τιμές.

Με τη δήλωση καθόδου του νέου συνδυασμού από τα στελέχη της παγχιακής επιτροπής για το προσφυγικό – επιτροπής μίσους και ξενοφοβίας, λέμε εμείς – επιβεβαιωθήκαμε πλήρως .

Όσο καπνός και λόγια συγκάλυψης και να χρησιμοποιηθούν δεν πρόκειται να καλύψουν ούτε το “όχι” στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, ούτε τα εξώδικα, ούτε τις κοινές συγκεντρώσεις με τον φασιστικό εσμό, που έδινε τον τόνο σε προπηλακισμούς, σε επεισόδια και επιθέσεις στους πρόσφυγες και μετανάστες, αμαυρώνοντας την ιστορία του νησιού.

Ανεξαρτήτως προθέσεων και τωρινών δηλώσεων αυτών των στελεχών, τα γεγονότα αποτελούν πλέον ιστορικά αποτυπώματα και στίγμα για την πολιτική ιστορία όλων τους.

Για αυτό και ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους δημότες μας να γυρίσουν και σε αυτούς την πλάτη˙ να γυρίσουν την πλάτη στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχόλια