Ποιός είναι ο Γιώργος Λογοθέτης, που συναντά ο Τσίπρας στο Νταβός

Με τον κ. Γιώργο Λογοθέτη, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Χίο και είναι επικεφαλής μιας από τις πλέον επιφανείς εφοπλιστικές οικογένειες στη χώρα με μεγάλη παρουσία και στον τουρισμό αλλά και στη στήριξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στην Ελλάδα θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στο Νταβός, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, στις 7 μ.μ. (τοπική ώρα).

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το newsit.gr, στην εταιρεία του κ. Λογοθέτη, την Libra Group ανήκει – μεταξύ άλλων – η εταιρεία Chios Heritage η οποία έχει επενδύσει σε μαστιχόδεντρα στη Χίο.

Πέραν του ιδίου ξεχωριστή σχέση με τη Χίο έχει ο αδελφός του κ. Κώστας Λογοθέτης, ο οποίος έχει παντρευτεί Χιώτισσα από την οικογένεια Λαιμού, ενώ ο ίδιος ήρθε πρόσφατα αρωγός στην προσπάθεια του δήμου Χίου να εξαλείψει από τον δημόσιο χώρο της πόλης τα κακόγουστα και αντιαισθητικά γκράφιτι. Την σχετική δε προσφορά του είχε εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χίου.

Ο Όμιλος ελέγχει την Grace Hotels, αλλά και σειρά ναυτιλιακών, ενεργειακών εταιρειών όπως και αξιοποίησης ακινήτων. ΗLomar είναι μία από τις 30 εταιρείες του ομίλου Libra Group και διαθέτει 60 πλοία, ενώ ο όμιλος διαθέτει μεταξύ άλλων 33 αεροσκάφη, αλλά και 72 ελικόπτερα με την αξία των τελευταίων να υπολογίζεται σε 1,5 δισ. δολάρια.

Πριν δύο χρόνια το ξενοδοχείο “Έλατος” στην Αράχοβα το οποίο προστέθηκε στα δύο υπάρχοντα που έχει μέσω της αλυσίδας Grace σε Μύκονο και Σαντορίνη και σε δύο που θα λειτουργήσουν τα επόμενα χρόνια σε Κέα και Καλαμάτα.

Στον τομέα της ενέργειας μέσω των εταιρειών Euroenergy (δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα) και της Greenwood Energy έχει επεκταθεί στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλο τον κόσμο με φωτοβολταϊκά, αιολική ενέργεια και παραγωγή βιοαερίου.

Στη Libra Group ανήκει ακόμα η εταιρεία Principal Media, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου που έχουν αγοράσει διεθνή δίκτυα όπως το FOX, National Geographic και Travel Channel.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος το 2012 ίδρυσε το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας και ιδίως για τις υποσχόμενες νέες επιχειρήσεις.

ΠΗΓΗ: NEWSIT.GR

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια