Πόρους από τα προγράμματα «Αλιεία» και ΕΠΠΕΡΑΑ, αναζητεί ο δήμος Χίου

Την αξιοποίηση από τον δήμο Χίου των προγραμμάτων «Αλιεία» και ΕΠΠΕΡΑΑ, διερεύνησαν στην πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα, ο αντιδήμαρχος κ. Στρατής Γδύσης και ο σύμβουλος του δημάρχου κ. Δημήτρης Τσούχλης, που συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των διαχειριστικών αρχών των προγραμμάτων.

Ειδικότερα:

Με τη διαχειριστική αρχή του «ΑΛΙΕΙΑ» συζητήθηκε η τροποποίηση των δημοσίων έργων του τοπικού LEADER Αλιείας, που αφορά την υλοποίηση έργου στους Τρεις Μύλους του Βροντάδου, όπως αποφασίστηκε πρόσφατα από το δημοτικό συμβούλιο. Η διαχειριστική αρχή έδωσε αρχικά το «πράσινο φως» για το συγκεκριμένο έργο και έτσι ξεκινά αγώνας δρόμου για την υλοποίησή του μέσα στις ασφυκτικές προθεσμίες του προγράμματος.

Συζήτηση έγινε και για το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιόδου 2014 – 2020 και τις ευκαιρίες που προσφέρει στη Χίο, όπου και διατυπώθηκε η απορία από τους αρμοδίους, γιατί δεν έχει ζητηθεί η χρηματοδότηση έργων από το επιχειρησιακό της Αλιείας για πολλά χρόνια, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το τελευταίο έργο που χρηματοδότησαν ήταν η Ιχθυόσκαλα.

Κατά την επίσκεψη στη διαχειριστική αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ συζητήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην κεντρική Χίο από το τρέχον πρόγραμμα της περιόδου 2007 – 2013.