Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με φυσικό τρόπο

Τα πασχαλινά μας αυγά αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε βαφές εμπορίου μπορούμε να τα βάψουμε με φυσικό τρόπο. Όμορφα και δημιουργικά χωρίς να στερηθούμε τίποτα από πλευράς πολυχρωμίας αφού με φυσικά υλικά μπορούμε να έχουμε όλα τα χρώματα στο τραπέζι μας.
Κόκκινα: Θα χρειαστείτε παντζάρι κομμένο σε ποσότητα 4 φλιτζανιών. Βάλτε το στο κατσαρολάκι σας με το νερό και το ξίδι, αφού βράσει το νερό σας, και αφήστε το για 30 λεπτά. Σουρώστε το παντζάρι κι έπειτα βάλτε τα αυγά σας, για περίπου 30 λεπτά ή παραπάνω, αναλόγως πόσο έντονο ροζ τα θέλετε.

Πορτοκαλί: Προσθέστε 4 φλιτζάνια φλούδες κίτρινων κρεμμυδιών στο νερό σας και σιγοβράστε για 30 λεπτά. Σουρώστε, τοποθετήστε αυγά και αφήστε τα στο υγρό για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αν θέλετε πιο έντονο πορτοκαλί χρώμα, αφήστε τα αυγά όλη τη νύχτα μέσα στην κατσαρόλα, στο ψυγείο.

Κίτρινα: Προσθέστε στο νερό σας που βράζει 3 κουταλιές της σούπας κουρκουμά και σιγοβράστε για 30 λεπτά. Αφήστε στη συνέχεια να κρυώσει και τοποθετήστε τα αυγά σας, για όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλετε. Προσοχή! Επειδή ο κουρκουμάς βάφει το δέρμα, καλύτερα να φορέσετε γάντια.
Γαλάζια: Προσθέστε στο νερό σας 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κόκκινο ή μοβ λάχανο. Σιγοβράστε για 30 λεπτά, σουρώστε και βάλτε τα αυγά σας στο μείγμα, αφήνοντάς τα όλο το βράδυ για πιο λαμπερό χρώμα.
Σκούρο μπλε: Προσθέστε στο νερό σας 4 φλιτζάνια μύρτιλα, σιγοβράστε για 30 λεπτά, σουρώστε και αφήστε τα αυγά σας για 30 ή περισσότερα λεπτά.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια