«Πράσινο φως» για τα 2,7 εκατ. ευρώ στην Planet για τα… αόρατα έργα σε Θόλος και Βάστρια

Τέσσερις ημέρες πριν, στις 6 Μαρτίου 2022, γράφαμε για την απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να δώσει στην εταιρεία συμβούλων Planet Α.Ε. το ποσό των 2.728.000 ευρώ (με ΦΠΑ), για την παρακολούθηση των «παγωμένων» έργων υπερδομών προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος Χίου και στην Βάστρια Λέσβου.

Διατυπώσαμε το εύλογο ερώτημα τι είδους συμβουλευτικές υπηρεσίες και υποστήριξη μπορεί να παρέχει η Planet σε έργα που δεν έχουν προχωρήσει και που ειδικά στο Θόλος Χίου ούτε καν έχουν εμφανισθεί τα μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Απάντηση, φυσικά, ούτε περιμέναμε, ούτε και λάβαμε, άλλωστε είναι σύνηθες φαινόμενο η σιωπή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη στα… δύσκολα.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την 8η (κι όχι 4η με ερωτηματικό, που είχαμε γράψει στο προηγούμενο ρεπορτάζ μας) εκτελεστική σύμβαση της συμφωνίας – πλαίσιο των 6,2 εκατ. ευρώ, που ανατέθηκε στην Planet, με μηδενική έκπτωση και η οποία είχε πάρει «πανωπροίκι» ακόμα 620.000 ευρώ στις 27 Οκτωβρίου 2021, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες (24 Φεβρουαρίου 2022) η αμοιβή της επαυξήθηκε με το ποσό των 518.580,40 ευρώ (όλες οι τιμές είναι με ΦΠΑ).

Η εξέλιξη της υπόθεσης: Χθες ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, με απόφασή του που αναρτήθηκε στην Διαύγεια σήμερα, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, δίνει το «πράσινο φως» (μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών) για την υπογραφή της 8ης εκτελεστικής σύμβασης, προκειμένου να αρχίσει η καταβολή του χρήματος στην Planet.

Διατυπώνουμε, με την ευκαιρία αυτή, εκ νέου το ερώτημα: Τι ακριβώς υπηρεσίες προσφέρει αντί του αναφερόμενου ποσού των περίπου 2,7 εκατ. ευρώ η Planet στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τα «παγωμένα» έργα στο Θόλος Χίου και στην Βάστρια Λέσβου;

Ακολουθεί η νέα απόφαση Γεωργιάδη για τα 2,7 εκατ. ευρώ στην Planet

planet_tholos1

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια