Προφυλακιστέοι 9 για τα επεισόδια στην ΒΙΑΛ – Ένταλμα σύλληψης για άλλους 6

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως, εννέα από τους δέκα (Σύριοι, Αφγανοί, Ιρακινοί και Παλαιστίνιοι) συλληφθέντες για συμμετοχή στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός Χίου, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 18 έως το πρωί της Κυριακής του Πάσχα 19 Απριλίου 2020.

Ο ένας που αφέθηκε ελεύθερος είναι ανήλικος, στον οποίο επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα και συγκεκριμένα τακτική παρουσία στην αστυνομία στον χώρο της ΒΙΑΛ.

Οι εννέα προφυλακιστέοι κρατούνται προς το παρόν στο κτίριο της διεύθυνσης αστυνομίας Χίου και αύριο Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020, θα εκδοθεί η απόφαση και θα ορισθεί η φυλακή στην οποία και θα μεταχθούν.

Η σε βάρος τους δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα, του εμπρησμού, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών, της βίας κατά υπαλλήλων και της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Να υπενθυμίσουμε ότι έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται από την αστυνομία άλλοι 6 Σύριοι, για τους οποίους έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σχόλια