Προς νομιμοποίηση και τακτοποίηση των εργατικών κατοικιών της Ευρετής

Ελπιδοφόρα όσο και πολυαναμενόμενη η εξέλιξη αναφορικά με την τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων για τις κατοικίες της Ευρετής, με τον βουλευτή Χίου κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη να υποστηρίζει με ανακοίνωση του ότι με το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι δυνατή και η νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών αλλά και χρήσεων χωρίς την σύμφωνη γνώμη όλων των συνιδιοκτητών.

Σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη σχετικά με τις εργατικές κατοικίες της Ευρετής, τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Περιβάλλοντος αναφέρουν πως είναι δυνατή η τακτοποίηση τέτοιων κατασκευών και χρήσεων και σε κατοικίες που κατασκευάστηκαν από τον πρώην Οργανισμό Εργατικών Κατοικιών, βάσει του νόμου 4495/2017 και συγκεκριμένα των άρθρων 98 παράγραφος 8 και 115 (όπως αυτό συμπληρώθηκε με το άρθρο 34 του ν. 4546/2018).

Η απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος:

25-02-19 Apantisi Yp. Perivallontos (1)

Η απάντηση του Υπουργείου  Εργασίας: 

16-04-19 Apantisi Yp. Ergasias

Από τις προαναφερόμενες διατάξεις προκύπτει πως αφενός μπορούν να τακτοποιηθούν και περιπτώσεις αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων που έχουν δημιουργηθεί μετά την οριστική παραχώρηση των κατοικιών στους δικαιούχους και αφετέρου πως για την κάθε μεμονωμένη τακτοποίηση δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των λοιπών συνιδιοκτητών του οικισμού εργατικών κατοικιών.

«Θεωρούμε πως με τις αποσαφηνίσεις αυτές ανοίγει ο δρόμος για την τακτοποίηση και σε περιπτώσεις εργατικών κατοικιών» επισημαίνει ο βουλευτής στην ανακοίνωση που εξέδωσε.