Πρόσκληση της ΑΔΕΔΥ για παγχιακό συλλαλητήριο – συναυλία κατά του ρατσισμού

Πρόσκληση στον λαό της Χίου να αντιδράσει, να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του,  να μην αφήσει να φωλιάσει στην καρδιά του ο φασισμός και το ρατσιστικό μίσος, απευθύνει η εκτελεστική γραμματεία Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Η Ε.Γ. Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία της να συζητήσουν με τα μέλη τους, να προβληματιστούν. «Καλούμε και τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να κινηθούν στο ίδιο μήκος κύματος, ώστε να οργανωθεί έναν παγχιακό συλλαλητήριο – συναυλία, όχι της ξενοφοβίας και του υφέρποντος ρατσισμού, αλλά της πάλης και του κοινού αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων Ελλήνων και προσφύγων».

H  Ε.Γ. της ΑΔΕΔΥ «σε αυτή την κατεύθυνση συντονισμού ενός τέτοιου αγώνα καλεί σε προετοιμασία και εγρήγορση για τις 7 Οκτώβρη ημέρα Παρασκευή και ώρα 7 μ.μ., ώστε να δοθεί η απάντηση του δημοσιοϋπαλληλικού και εργατικού κινήματος».

Αναφερόμενη στο προσφυγικό τονίζει στην ανακοίνωσή της – μεταξύ άλλων – και τα ακόλουθα:

«Δεν είναι ο εχθρός μας τα μικρά προσφυγόπουλα, δεν είναι εχθρός μας όλοι αυτοί οι άνθρωποι που άφησαν την πατρίδα τους και εγκλωβίστηκαν εδώ! Ο πραγματικός αντίπαλος, ο πραγματικός ένοχος, είναι το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα και όλοι αυτοί που με οποιοδήποτε τρόπο το στηρίζουν.

Σπέρνουν το μίσος και τη διχόνοια ανάμεσα μας, από την ανικανότητα τους να διαχειριστούν αυτά που τους ανήκουν. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί για να χυθεί το δηλητήριο από την  ακροδεξιά και από τα φασιστικά μορφώματα που εμφανίστηκαν και κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους κάτω από το μανδύα του” πατριώτη “του «αγωνιστή» παρασύροντας πολίτες σε ρατσιστικές συμπεριφορές εκμεταλλευόμενοι την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Ας μην χάνουμε την ανθρωπιά μας! 

Χύνουν  το δηλητήριο του ρατσισμού τους ενάντια σε κάθε τι διαφορετικό». Καταδικάζουμε το δηλητήριο του φασισμού , την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» που σπέρνει το μίσος, το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Απαιτούμε τον απεγκλωβισμό των προσφύγων από το νησί και την χώρα μας. Στηρίζουμε το δικαίωμά τους να πάνε στη χώρα προορισμού που επιθυμούν. 

Να σταματήσει η χώρα μας να μετατρέπεται σε αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών. 

Να σταματήσει η ανοχή στους φασίστες που χτυπάνε δημοσιογράφους, συμπολίτες μας, πρόσφυγες . Είναι συνενοχή. Απομονώνουμε τους χρυσαυγίτες και όλες αυτές τις φωνές που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και όχι τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., τις κυβερνήσεις διαχρονικά, ΝΔ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θυσιάζουν εμάς και την τύχη του τόπου μας με την εγκληματική πολιτική τους».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια