Πρώτα επισκευή στα «πόδια» και μετά θα φύγει το… καρούμπαλο

Θα βλέπουν και οι Χιώτες και οι επισκέπτες του νησιού για καιρό ακόμα το αντιαισθητικό κατασκεύασμα – καρούμπαλο στην προκυμαία της Χίου, που υποτίθεται θα λειτουργούσε ως ράμπα πρόσδεσης των επιβατηγών πλοίων, αλλά εξελίχθηκε σε απωθητικό σημείο αναφοράς της πόλης.

Το θέμα της καθαίρεσής του ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα, με αφορμή τα έργα επισκευής της υποσκαφής που εντοπίσθηκε ακριβώς κάτω από την ράμπα και τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πρόκειται για έργα που έπρεπε να είχαν γίνει προ καιρού, επεσήμανε ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, που επισκέφθηκε το σημείο, μαζί με τον πρόεδρο ου Λιμενικού Ταμείου κ. Αντώνη Κέφη και τον διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Χίου κ. Λευτέρη Παπαλάνη, το πρωί της Παρασκευής 13 Απριλίου 2018.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες απομάκρυνσης ογκολίθων και τμημάτων σκυροδέματος από το επίμαχο σημείο της υποσκαφής, η οποία έχει ύψος 1,50 μέτρο. Αυτό, όπως τόνισαν οι κ.κ. Βουρνούς και Παπαλάνης δημιουργούσε κίνδυνο κατάρρευσης της ράμπας, αν οι εργασίες άρχιζαν από το πάνω μέρος, δηλαδή από την καθαίρεσή της.

Θα ακολουθήσει η εξυγίανση του πυθμένα, θα τοποθετηθούν τσιμεντένια μπλόκια και θα σταθεροποιηθεί το κρηπίδωμα.

Σε επόμενη δε και τελικά φάση, όπως εξήγησε ο κ. Παπαλάνης, θα καθαιρεθούν η ράμπα και το στέγαστρο, θα ενοποιηθεί ο χώρος και θα συνδυασθεί η ανακατασκευή του με έργα πεζοδρομίου και ανακατασκευής της περίφραξης στο συγκεκριμένο σημείο.