Στη Χίο η εκστρατεία του WWF για τη βιώσιμη διατροφή

Πανελλαδική εκστρατεία για τη βιώσιμη διατροφή με τίτλο «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης», ξεκινά το WWF. Στα πλαίσια αυτής της εκστρατείας η κινητή ομάδα ταξιδεύει σε 20 πόλεις σε όλη την Ελλάδα ανάμεσα τους και η Χίος, όπου θα υλοποιήσει το πρόγραμμα «Μαγειρεύουμε ένα καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας».

Το WWF εστιάζει στα παιδιά, που επηρεάζονται ιδιαίτερα από το σημερινό ανθυγιεινό μοντέλο διατροφής, κι επιχειρώντας να βελτιώσει τη διατροφή τους με τρόπο που ωφελεί την υγεία και τον πλανήτη.

Η κινητή έκθεση θα βρεθεί στη Χίο 26 και 27 Απριλίου 2018 για να μεταδώσει σε μικρούς και μεγάλους τα μυστικά της διατροφής που σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η κινητή έκθεση αποτελείται από 5 διαδραστικά περίπτερα που σχετίζονται με τις διατροφικές μας συνήθειες (λαϊκή, ψαράδικο, σουπερ μάρκετ, κοκ) μέσα από τα οποία παιδιά και ενήλικες θα ανακαλύψουν τη μαγική σύνδεση του πιάτου μας με το περιβάλλον!

Τα πρωινά την έκθεση θα επισκέπτονται σχολεία της περιοχής, ενώ τα απογεύματα η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το ευρύτερο κοινό.

Για την επιτυχή λειτουργία της έκθεσης ζητούνται 20 εθελοντές
– 10 άτομα για τις πρωινές δράσεις (από τις 8: 30 μέχρι και τις 13:00)
– 10 άτομα για την απογευματινή δράση (από 18:00-20:00)

Σε όσους δηλώσουν συμμετοχή θα σταλούν ηλεκτρονικές οδηγίες, ενώ την Τετάρτη 25 Απριλίου το πρωί, έχει προγραμματιστεί ενημέρωση- εκπαίδευση για τους εθελοντές, στον χώρο του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Χίου, όπου θα είναι στημένη και η έκθεση.
Οι εθελοντές που θα συμμετάσχουν θα λάβουν σχετική βεβαίωση, t-shirt και θα μπουν στην εθελοντική παρέα του WWF.

Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνήσετε στο [email protected] και στο 6955 183760.