Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στην Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής»

Η Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής» διοργανώνει πρωτοχρονιάτικες δράσεις για παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου 2023, ως εξής:

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 – Κατασκευάζουμε ημερολόγια – καραβάκι: Τα πρωτοχρονιάτικα καραβάκια αποτελούν ορόσημο για το νησί της Χίου. Μιλάμε για τα ταξίδια της ζωής και κατασκευάζουμε καραβάκια από χαρτί για να γιορτάσουμε τη ναυτική ιστορία του τόπου μας.

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023 – Προβολή ταινίας «Κλάους»: Μια τρυφερή οικογενειακή ταινία για έναν εγωιστή ταχυδρόμο κι έναν μοναχικό παιχνιδοποιό, που γίνονται αναπάντεχα φίλοι και χαρίζουν το χαμόγελο που λείπει από μια σκοτεινή, ψυχρή, σκληρή και μικρή πόλη.

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 – Κατασκευάζουμε πρωτοχρονιάτικη κάρτα: Τα παιδιά μιλούν για τις ελπίδες τους για τον νέο χρόνο. Δίνουν τις ευχές τους και αναγνωρίζουν τις δικές τους πηγές ελπίδας, το δικό τους «γούρι» για τη νέα χρονιά.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται από τις 10 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι με εμψυχώτριες τις Ευγενία Κώττη, Δανάη Ντιγριντάκη και Σέβη Παΐδα.

Σε κάθε δράση μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 25 παιδιά. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 22710 44246.