Πρώτος και πάλι στον μαραθώνιο ο Χριστόφορος Μερούσης

Ο Χιώτης αθλητής Χριστόφορος Μερούσης ήταν κι εφέτος ο μεγάλος νικητής του 33ου αυθεντικού μαραθωνίου, με χρόνο δύο ώρες, 21 λεπτά και 22 δεύτερα.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος (2:27.03) και τρίτος ο Δημοσθένης Ευαγγελίδης (2:27.28). Τέταρτος τερμάτισε ο Γιώργος Καραβίδας (2:30.41), 5ος ο Νίκος Καλομοίρης (2:31.39) και έκτος ο Κυριάκος Σημιριώτης (2:32.10).

Οι συμμετοχές ήταν κι εφέτος εντυπωσιακές, φτάνοντας στις 43.000.

merousis1

«Θέλω και φέτος την πρωτιά στον μαραθώνιο»

Πριν τον μαραθώνιο ο Χριστόφορος Μερούσης μίλησε στον Athina984.gr για το φετινό του στόχο, για την προετοιμασία του αλλά και για τον μόλις ενός έτους υιό του Χριστόφορο – Δαμιανό.

Χριστόφορε, πέρυσι τερμάτισες πρώτος στον μαραθώνιο. Ίδιος στόχος και φέτος;

Ο στόχος μου παραμένει ο ίδιος. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό μιας και πριν από 40 μέρες πήρα μέρος στον μαραθώνιο του Βερολίνου και η κούραση είναι αρκετά μεγάλη. Δύσκολη ήταν και η προετοιμασία μου στη Χίο, λόγω ζέστης το καλοκαίρι.

Τι προετοιμασία πρέπει να κάνει ένας δρομέας για την διαδρομή του μαραθωνίου;

Ένας δρομέας που θέλει να διανύσει αυτή την απόσταση πρέπει να κάνει προετοιμασία τουλάχιστον τριών μηνών. Βέβαια, τώρα που βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα οι ρυθμοί πέφτουν, η προπόνηση γίνεται πιο χαλαρή και η ξεκούραση είναι εκείνη που έχει τον πρωταρχικό ρόλο.

Πριν ασχοληθείς με τον μαραθώνιο έκανες άλλα αθλήματα του στίβου. Τί σε τράβηξε στον μαραθώνιο;

Ασχολούμαι με τον μαραθώνιο από το 2012. Αυτός είναι ο 4ος μαραθώνιος που θα τρέξω. Πριν έκανα 3.000μ. στιπλ. Ο μαραθώνιος ήταν μια πρόκληση. Είναι ένα απρόβλεπτο και απαιτητικό άθλημα. Η επιλογή μου όμως με δικαίωσε.

– Η αύξηση του αριθμού συμμετοχών στον μαραθώνιο τι μήνυμα σου στέλνει;

Ασχολούμαι με το τρέξιμο 20 χρόνια. Αυτό που ζούμε σήμερα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έβλεπα εγώ πριν 20 χρόνια. Μόνο ικανοποίηση και χαρά νιώθω για όλο αυτό. Ο άνθρωπος έρχεται όλο και πιο κοντά στον αθλητισμό και αυτό είναι ευχάριστο. Το άγχος και το στρες της καθημερινότητας έχουν αυξηθεί και το τρέξιμο βοηθάει στο να τα εκτονώσουμε.

Ο συνονόματος γιος σου Χριστόφορος – Δαμιανός θες να ακολουθήσει το παράδειγμά σου;

Ο γιος μου πριν λίγες μέρες έγινε ενός έτους. Η χαρά μου ήταν διπλή πέρυσι. Και η νίκη στον μαραθώνιο και η γέννηση του γιου μου εκείνες τις ημέρες. Μακάρι να τον εμπνεύσω να ασχοληθεί με τον αθλητισμό γενικότερα. Θα ήταν η μεγαλύτερη χαρά για μένα.

Και για το τέλος τι μήνυμα θα ήθελες να δώσεις εν όψει του μαραθωνίου;

Όλοι να βρουν τη δύναμη να τρέξουν και να τερματίσουν. Να το ευχαριστηθούν και να το χαρούν για τον κόπο και το χρόνο που θα διαθέσουν.

ΠΗΓΗ: ATHINA984.GR