Ψηφοθηρία με… δίπλωμα

Επιβάτες στο προεκλογικό του όχημα επιθυμεί διακαώς να βάλει τους οδηγούς άνω των 74 χρόνων, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Γιάννης Ξενάκης και υποψήφιος εκ νέου ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.

Έχοντας αυτούς τους οδηγούς από δικές του παραλείψεις σε ομηρία εδώ και μήνες, αφού αδυνατούν να δώσουν εξετάσεις για την ανανέωση των αδειών οδήγησής τους, στο παρά πέντε – κυριολεκτικά πριν τις εκλογές – ο κ. Ξενάκης ανακοινώνει με δελτίο Τύπου, που απέστειλε την Τρίτη 7 Μαΐου 2019, ότι «από τη Δευτέρα 06 Μαΐου 2019 διενεργούνται εξετάσεις για ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης για οδηγούς όλων των κατηγοριών ηλικίας άνω των 74 ετών.

Με την υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 3179-03/05/2019 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών Βορείου Αιγαίου καταρτίσθηκε πίνακας από εννέα εξεταστές των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Λέσβου και Σάμου για το μήνα Μάιο, για την εξυπηρέτηση και των συμπολιτών μας στη Χίο, αφού οι εξεταστές της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Χίου έχουν παραιτηθεί».

Για ευνόητους λόγους ο κ. Ξενάκης δεν αναφέρει πουθενά τον λόγο, για τον οποίο αυτή η απόφαση καθυστέρησε τόσους μήνες, βάζοντας σε ταλαιπωρία εκατοντάδες συμπολίτες μας, για να έρθει τώρα, προεκλογικά, να πει ότι τους έλυσε το πρόβλημα!

Σε ό,τι αφορά τους νέους οδηγούς το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, δηλαδή αδυνατούν να εξεταστούν για να αποκτήσουν άδεια οδήγησης, αφού δεν υπάρχουν εδώ και καιρό εξεταστές, μετά την ομαδική παραίτηση των προηγούμενων. Εν προκειμένω ο κ. Ξενάκης έκανε αποδεκτές όλες τις παραιτήσεις, με αποτέλεσμα να είναι γυμνή η υπηρεσία.

Επιπλέον κι ενώ έχουν λυθεί τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλιση και τον τεχνικό εξοπλισμό των εκπαιδευτών και σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται εξετάσεις, στη Χίο εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα, φέρνοντας σε απόγνωση τους εκπαιδευτές που επί μήνες τώρα ζημιώνονται, καθώς και τους νέους οδηγούς που έχουν μπει στην αναμονή.

Για το συγκεκριμένο θέμα στο ίδιο δελτίο Τύπου αναφέρει: «Δυστυχώς, για την διενέργεια δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς νέων οδηγών δεν έχουν ακόμα επιλυθεί τα θέματα του ασφαλιστικού προϊόντος και του τεχνικού εξοπλισμού, όπως ο νέος νόμος ορίζει, με αποτέλεσμα να μην διενεργούνται εξετάσεις. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα δοθεί λύση και σε αυτή την κατηγορία υποψηφίων οδηγών και θα διενεργηθούν εξετάσεις.

Επισημαίνεται και γίνεται σαφές ότι σε αυτή την περίπτωση των νέων οδηγών, αν δεν αναστείλουν τις παραιτήσεις τους οι εξεταστές της Χίου και βάσει της εγκυκλίου με αρίθμ. πρωτ. ΑΖ/17237/1870-22/04/2019 του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεν επιτρέπεται η μετακίνηση εξεταστών από άλλες Περιφερειακές Ενότητες, αλλά θα πρέπει οι υποψήφιοι οδηγοί να μετακινούνται προς αυτές, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σε κάθε περίπτωση, η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Βορείου Αιγαίου, της οποίας πολιτικά προΐσταμαι, κατέβαλε και θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων μέσα στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων και της ευθύνης της.

Αποσυμφορούμε την κατάσταση για περίπου 350 συμπολίτες μας άνω των 74 ετών με την ανανέωση των διπλωμάτων τους, αλλά δεν μπορούμε να πράξουμε το ίδιο και για νέους οδηγούς, αν δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση.

Λυπούμαστε πραγματικά γιατί επιβεβαιώνονται όσα είχαμε αναφέρει και ως προς το ανέφικτο εφαρμογής του νομοσχεδίου χωρίς προετοιμασία και ως προς την αναπλήρωση των εξεταστών της Χίου από το Υπουργείο, που εδώ και σχεδόν 3 μήνες έχουμε ζητήσει».

Να σημειωθεί ότι για τα παραπάνω, για την αποδοχή όλων των παραιτήσεων των εξεταστών από τον αντιπεριφερειάρχη και για την αδυναμία της υπηρεσίας να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της, οι εκπαιδευτές της Χίου έχουν καταφύγει στην εισαγγελία Χίου, αναζητώντας ποιος είναι υπεύθυνος για την επί της ουσίας αδυναμία εκτέλεσης του επαγγέλματός τους και για την επί μήνες τώρα ομηρία των ίδιων ως επαγγελματιών, αλλά και των υποψήφιων οδηγών.

 

 

 

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια