Ρεσάλτο Κάρμαντζη στην παράταξη Βουρνού – Αρχίζουν τα… Αυγουστιανά;

Σε διακεκαυμένη ζώνη φαίνεται να εισέρχεται η αυτοδιοικητική ζωή της Χίου με νέα απόπειρα της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη να διεμβολίσει την παράταξη Πρωτοβουλία για τη Χίο, προκειμένου να διασωθεί από την διαρκή ολίσθησή της στην αδράνεια και την ανυπαρξία σε ό,τι αφορά την παραγωγή έργου.

Στον απόηχο της σκληρής αντιπαράθεσης του κ. Μανώλη Βουρνού, αλλά και των επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, με τον κ. Σταμάτη Κάρμαντζη για το γήπεδο του Εφήβου και την απόφαση – κόλαφο για την δημοτική αρχή που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος φαίνεται να επανέρχεται στην στόχευσή του να εξασφαλίσει στήριξη από τον υποτιθέμενο πλησιέστερα πολιτικά συγγενή του, την Πρωτοβουλία για τη Χίο.

Προς τούτο υπόσχεται αντιδημαρχίες σε όσους ήθελαν να βάλουν πλάτη, για να ξεκολλήσει το κάρο, εν όψει – μάλιστα – του ορισμού από την 1η Σεπτεμβρίου νέων αντιδημάρχων. Και επιπλέον με την δυνατότητα από τον πρόσφατο νόμο ορισμού τριών ακόμα αντιδημάρχων, έστω αμίσθων.

Θορυβημένος ο Μανώλης Βουρνούς συγκαλεί σύσκεψη

Να υπενθυμίσουμε ότι περίπου δύο μήνες πριν, στις 11 Ιουνίου 2020, η σύναξη του Περλέα, όπου έλαβαν μέρος μέλη της Πρωτοβουλίας απεφάνθη αρνητικά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Κάρμαντζη, δεδομένου ότι πάγια έως σήμερα θέση της παράταξης είναι η συνεργασία σε προγραμματική βάση, κάτι που φαντάζει μάλλον ανέφικτο.

Το θέμα φαίνεται να επανέρχεται σήμερα με πιο επιτακτικό τρόπο και μάλιστα οι πληροφορίες του astraparis.gr κάνουν λόγο ακόμα και για το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης κάποιων συμβούλων της Πρωτοβουλίας, αν και εφόσον η παράταξη αποφασίσει να μην προχωρήσει σε συντεταγμένη συνεργασία με τον κ. Κάρμαντζη και την Σύμπραξη Δημιουργίας. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλώνεται από στελέχη της Πρωτοβουλίας, φυσικό επακόλουθο θα είναι η διαγραφή όσων επιλέξουν να αλλάξουν «στρατόπεδο».

Οι πληροφορίες αυτές μάλλον προϋπήρχαν της αποκάλυψης από τον astraparis.gr του θέματος για το γήπεδο του Εφήβου και είναι πιθανόν η όξυνση του συγκεκριμένου θέματος να είχε ως υπόβαθρο και το… ρεσάλτο που προετοίμαζε ο κ. Κάρμαντζης στην Πρωτοβουλία.

Η νέα αναβαθμισμένη ποσοτικά (οι πληροφορίες αναφέρουν δύο έως τρεις δημοτικούς συμβούλους να είναι έτοιμοι να υποκύψουν στις σειρήνες Κάρμαντζη) και ποιοτικά (παίζει και το σενάριο της ανεξαρτητοποίησης) απόπειρα της καθ΄ οιονδήποτε τρόπο συνεργασίας με στελέχη της Πρωτοβουλίας φαίνεται ότι έχει θορυβήσει τον κ. Βουρνού.

Συγκαλεί δε προς τούτο εκτάκτως σύσκεψη των δημοτικών συμβούλων της παράταξης, απόψε, Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, προκειμένου αφενός να ξεκαθαρίσουν το τοπίο και οι προθέσεις όλων και αφετέρου να φέρει προ των ευθυνών τους όσους μπαίνουν στον πειρασμό της σκέψης να αλλάξουν… καράβι.

Σκληρό ροκ από τον Καραβασίλη

Ανάλογες προσπάθειες προσεταιρισμού συμβούλων φαίνεται ότι επιχειρεί ο κ. Κάρμαντζης και προς την παράταξη Χίος Μπροστά, κάτι που εγκαίρως είχε αντιληφθεί ο επικεφαλής της κ. Γιάννης Καραβασίλης.

Δεν είναι δε καθόλου τυχαίο το… σκληρό ροκ Καραβασίλη στον δήμαρχο, ακόμα και με προσωπικές επιθέσεις και αιχμές, με στόχο αφενός να συσπειρώσει τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους και αφετέρου να μειώσει στα μάτια τους τον κ. Κάρμαντζη, αλλά και να αποθαρρύνει τον ίδιο και να σταματήσει την επιχείρησή του.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις εν μέσω Αυγούστου φαίνεται ότι θα είναι σημαντικές και δεν αποκλείεται να δούμε να διαμορφώνεται νέο σκηνικό στο δημοτικό συμβούλιο από τον Σεπτέμβριο.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια