Σαρώνει τα βραβεία, πατρινό λικέρ με χιώτικο τριαντάφυλλο

Τα σύνορα της Χίου περνά με επιτυχία το χιώτικο τριαντάφυλλο. Από την καλλιέργεια της οικογένειας Κίλλη βρέθηκε στην Πάτρα και συγκεκριμένα στη γνωστή ποτοποιία “ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – Γ.Π. ΧΑΧΑΛΗΣ”, όπου μετατράπηκε σε λικέρ σαρώνοντας το ένα μετά το άλλο τα βραβεία.

Η ποτοποιία “ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – Γ.Π. ΧΑΧΑΛΗΣ” είναι 100% ελληνική εταιρεία και μία από τις πιο γνωστές και παραδοσιακές της περιοχής των Πατρών. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση της οποίας οι ρίζες ξεκινούν τον 19ο αιώνα στην Χίο, γνωστή στον κόσμο για την μοναδικότητα της παραγωγής μαστίχας.

Ο παππούς Γεώργιος Χάχαλης που ζούσε στον Άγιο Γεώργιο Συκούση και ήταν γνώστης όλων των μυστικών της απόσταξης. Οι γνώσεις του γύρω από την τέχνη της παρασκευής του ούζου και των άλλων ποτών πέρασαν και στις επόμενες γενιές της οικογένειας και οι παραδοσιακές συνταγές τηρούνται πιστά μέχρι σήμερα.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία από την Χίο μεταφέρθηκε στην Πάτρα το 1939 κι έμελλε στο χιώτικο τριαντάφυλλο να “ξαναζεστάνει” τους δεσμούς της οικογένειας Χάχαλη και πάλι με το νησί.

Το λικέρ Τριαντάφυλλο Κάστρο απέσπασε δύο μεγάλα βραβεία στις κατηγορίες «Καλύτερο Ποτό» και «Νέο Προϊόν», δύο Αστέρια Ποιότητας και μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Athens Fine Food Awards (AFFA) by Expotrof».

Όπως γνωστοποιεί από την ποτοποιία Χάχαλη, ο Πάντος Χάχαλης σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, το λικέρ τριαντάφυλλο είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς και έρευνας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Ανάμεσα από περισσότερα από 220 ποιοτικά, ελληνικά προϊόντα, το λικέρ τριαντάφυλλο ξεχώρισε με τη μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας στον πρώτο πλήρη ψηφιακό διαγωνισμό αξιολόγησης στην Ελλάδα, ο οποίος και διεξήχθη με υψηλά, διεθνή πρότυπα αξιολόγησης και διαχείρισης των προϊόντων τροφίμων και ποτών.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια