Συνάντηση για το ΣΧΟΟΑΠ της δημοτικής ενότητας Καρδαμύλων

Η δεύτερη δημόσια συνάντηση για το ΣΧΟΟΑΠ της δημοτικής ενότητας Καρδαμύλων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 16 Ιουνίου 2015, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ομηρείου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με παρουσίαση των βασικών σημείων της πρότασης από τους χωροτάκτες – πολεοδόμους κ. Πανταζή και κα Νερούτσου. Στη συνέχεια, η  περιβαλλοντολόγος κα Βασιλείου υπογράμμισε τη σημαντική περιβαλλοντική διάσταση του χωρικού σχεδιασμού, εξαιτίας, κυρίως, της ιδιαιτερότητας της δημοτικής ενότητας των Καρδαμύλων, που συγκαταλέγεται στους Κοινοτικής σημασίας οικοτόπους NATURA.

Μετά την παρουσίαση, οι μελετητές απάντησαν στα ερωτήματα των συμμετεχόντων και ακολούθησαν και τοποθετήσεις πολιτών και φορέων.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση του δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, η οποία εκτός από το βαρύ κεφάλαιο της ναυτιλίας, διαθέτει μοναδικό φυσικό περιβάλλον και αξιόλογους οικισμούς.

Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος είναι να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και να αναδειχθούν οι αξιόλογοι οικισμοί της, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να αποτελέσουν πόλο έλξης για τις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Η διαβούλευση για την πρόταση του χωροταξικού σχεδιασμού της δημοτικής ενότητας Καρδαμύλων έχει ξεκινήσει στον δήμο Χίου στις 5 Ιουνίου, με ανάρτηση του Β1 σταδίου της μελέτης στην ιστοσελίδα του δήμου και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουλίου 2015.