«Σόου» της επιτροπής των ανωνύμων στο δημοτικό συμβούλιο

3

Επικοινωνιακού χαρακτήρα και λιγότερο ουσιαστική για το προσφυγικό – μεταναστευτικό «επίθεση» εξαπέλυσε η επιτροπή των ανωνύμων, η αυτοαποκαλούμενη και «παγχιακή επιτροπή αγώνα» στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Τετάρτης, 8 Νοεμβρίου 2017.

Χολωμένοι οι εμφανιζόμενοι ως μέλη ή εκπρόσωποί της επειδή ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννης Γεωργιάδης απέρριψε πριν μερικές ημέρες το αίτημά τους για σύγκληση θεματικής συνεδρίασης για το θέμα επετέθησαν υπό τα χειροκροτήματα μικρής μερίδας των παρόντων πολιτών κυρίως κατά του δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού και της δημοτικής αρχής για αδράνεια στα προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία της ΒΙΑΛ.

Ο κ. Γιώργος Αγιωργούσης απευθυνόμενος στον κ. Βουρνού είπε ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί τους δημότες της Χίου, φράση που προκάλεσε την οργή του δημάρχου, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι προβαίνει σε προσωπική προσβλητική επίθεση εναντίον του.

Περαιτέρω ο ίδιος επί της ουσίας του θέματος εκείνα τα οποία βρήκε να πει ήταν να μην υπάρχει μόνιμη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, αλλά μόνον καταγραφή και μάλιστα με αριθμητικό πλαφόν, που θα καθορίσει το δημοτικό συμβούλιο Χίου. Ζήτησε δε θεματική συνεδρίαση του συμβουλίου για το προσφυγικό.

Στο σημείο δε αυτό ο δήμαρχος διερωτήθηκε και τόνισε αν η Χίος είναι ανεξάρτητο κράτος για να χαράξει την δική της πολιτική στα εθνικά θέματα (!) και πρόσθεσε «στα σοβαρά, στο τζάμπα τα λέτε αυτά τα πράγματα»;

Εντύπωση προκάλεσε και ο εμφανισθείς ως εκπρόσωπος των κατοίκων της περιοχής του Χαλκειούς και των Καμποχώρων, ο οποίος υποστήριξε ότι εκπροσωπεί 340 ανθρώπους, όταν στην τελευταία συγκέντρωση στο Χαλκειός ήταν περί τα 100 έως 150 άτομα!

Ο κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης ζήτησε θεματική συνεδρίαση του συμβουλίου για το προσφυγικό και την άμεση λήψη νομικών μέτρων για την μη επέκταση της ΒΙΑΛ με οικίσκους που αντικαθιστούν τις σκηνές.

Εκ μέρους της Χιακής Συμπολιτείας η κα Ερμιόνη Φρεζούλη συμφώνησε μεν στην λήψη νομικών μέτρων, αλλά ζήτησε να προχωρήσει ο δήμος σε δυναμικές κινητοποιήσεις για το πρόβλημα, ενώ επεσήμανε τι θα γίνει αν κλείσει η ΒΙΑΛ και πού θα πάνε οι πρόσφυγες και μετανάστες που σήμερα διαμένουν εκεί;

Ο κ. Μάρκος Σκούφαλος εκ μέρους της Λαϊκή Συσπείρωσης ζήτησε την στήριξη των προσφύγων – μεταναστών και των απεγκλωβισμό τους από τη Χίο και τα άλλα νησιά, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άμεσα εξώδικο και ακολουθεί αγωγή έξωσης

Κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Χίου ενέκρινε την λήψη νομικών μέτρων κατά του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για το θέμα της ΒΙΑΛ.

Συγκεκριμένα, θα αποσταλεί εξώδικο με το οποίο θα καταγγέλλεται η σύμβαση χρησιδανείου μεταξύ του δήμου Χίου και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και θα τάσσεται προθεσμία ενός μήνα για την απόδοση του ακινήτου.

Αν αυτή η προθεσμία παρέλθει άπρακτη τότε ο δήμος Χίου θα προχωρήσει στην κατάθεση αγωγής για την απόδοση του ακινήτου της ΒΙΑΛ.

Το πλήρες κείμενο του εξωδίκου εδώ

Σχόλια