«Σούμπιτη» η επιτροπή των ανωνύμων, από τα πασσαλάκια ως το δημαρχείο

Όσοι είχαν και τις ελάχιστες αυταπάτες περί της ταυτότητας της δημοτικής παράταξης Χίος Μπροστά, με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Γιάννη Καραβασίλη, δεν τις έχουν πλέον, μετά την δημοσιοποίηση του πλήρους ψηφοδελτίου με το οποίο κατέρχεται στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Από εκεί που ξόρκιζαν έστω και οποιαδήποτε σκέψη να αναμιχθούν στα δημοτικά πράγματα, επιμένοντας… προσφυγικά, αίφνης η ιδέα φαίνεται ότι έγινε ελκυστική, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι την ανάγκην φιλοτιμίαν εποίησαν, καθότι είχαν μετά βεβαιότητος διαπιστώσει ότι ως επιτροπή των ανωνύμων (η γνωστή και μη εξαιρετέα «παγχιακή επιτροπή αγώνα», όπως αρέσκονταν να αυτοαποκαλούνται) είχε πια λίγα τα ψωμιά της.

Από την Σούδα ως τα πασσαλάκια του Χαλκειούς

Η Σούδα έκλεισε, άρα εξέλιπε μια σημαντική «πηγή όχλησης» για την περιοχή και ευρύτερα το κέντρο της πόλης, επέκεινα έχασαν το στέκι τους, μετατόπισαν εν συνεχεία το ενδιαφέρον τους στην περιοχή του Χαλκειούς, το οποίο και… ανακάλυψαν όταν έκλεισε η Σούδα, έστησαν την «επιχείρηση πασσαλάκια» και το καραγκιόζ μπερντέ ορμητήριό τους στην περιοχή και συνέχισαν την αντιπροσφυγική και ξενοφοβική – ρατσιστική δράση τους.

Αποκορύφωμά της, στις τελευταίες ημέρες της… δόξας της, συνάμα δε και το κύκνειο άσμα της, ήταν το κατάπτυστο κείμενο με τις 1130 υπογραφές γονέων και κηδεμόνων, αλλά και παντός συντρέξαντος, για να αποκλεισθούν τα προσφυγόπουλα από την εκπαίδευση.

Επρόκειτο για ακόμα μία κορυφαία προσβολή της Χίου όχι μόνον στο πανελλήνιο, αλά και διεθνώς, με ένα εξώδικο προς τους διευθυντές των σχολείων, το οποίο φέρει την υπογραφή της τελευταίας – εκ των αρχικών τριών – εναπομείνασας ενεργού και γνωστής δικηγόρου της επιτροπής των ανωνύμων, της οποίας το όνομα φιγουράρει σε περίοπτη θέση των υποψηφίων.

Υποψήφιοι με πλούσια δράση που εξέθεσε τη Χίο διεθνώς

Μαζί και πλήθος άλλων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Χίος Μπροστά», οι οποίοι υπέγραψαν το ίδιο κατάπτυστο κείμενο και επιδιώκουν σήμερα να βρεθούν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Χίου. Προσδοκούν ότι έτσι, δηλαδή από καλύτερες θέσεις, θα υλοποιήσουν το δόγμα της αποτροπής των προσφύγων στα θαλάσσια σύνορα, άρα και με κίνδυνο ναυαγίων και πνιγμών, που περιέγραψε εναργώς και ανερυθρίαστα δημοσίως σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου έτερος υποψήφιος από τον ηγετικό και σκληρό πυρήνα των ανωνύμων.

Ακόμα κι άλλοι υποψήφιοι, αλλά και υποψήφιες, από τα Καμπόχωρα μέχρι τον Βροντάδο, με αποδεδειγμένη ρατσιστική συμπεριφορά, κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φτάνοντας μέχρι του σημείου να λένε ότι οι πρόσφυγες πρέπει να πάνε στον πάτο της θάλασσας, «έτσι θα καταλάβουν ότι δεν πρέπει νάρχονται».

Από τους «50» και τους «21» μέχρι σήμερα κάποιοι πούλησαν τον αρχηγό

Για τους δύσπιστους, που θέλουν να βλέπουν ρομαντικά το θέμα, αρκεί μια περιήγηση στους περίφημους καταλόγους των «50 υποστηρικτών» τον Σεπτέμβριο του 2016 και αργότερα, τον Οκτώβριο του 2016, των «21», που κυκλοφορούσαν στη Χίο και πίσω τους επιχειρούσαν να κρυφτούν οι σημερινοί επίδοξοι δημοτικοί άρχοντες.

Για όσους αντιλέξουν, μα όλοι σε αυτή την παράταξη είναι ρατσιστές, ξενοφοβικοί και ακραίοι, η απάντησή μας είναι κατηγορηματικά «όχι». Σίγουρα, υπάρχουν και άνθρωποι καλόπιστοι και με διάθεση κοινωνικής προσφοράς. Όμως, έχουν παρασυρθεί ή εγκλωβιστεί – με διάφορους τρόπους και για διάφορους λόγους, επαγγελματικούς, κοινωνικούς, φιλικούς – σε αυτή την παράταξη, αν και – επειδή μιλάμε για εχέφρονες και ενήλικες – όφειλαν να ξέρουν με ποιους, για ποιο λόγο και με ποιους στόχους συμπορεύονται. Άγνοια σε τέτοια ζητήματα δεν δικαιολογείται.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια