Σπίτι για δυο γατάκια, το Δημοτικό Σχολείο Καλλιμασιάς

Δυο αδέσποτα γατάκια βρήκαν τροφή, στέγη και αγάπη από δασκάλους και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς.

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων κι ύστερα από πρόταση από τις εκπαιδευτικούς Νίκη Κριτάκη και Δώρα Μπαλλή,  τα δυο γατάκια που περιφέρονταν από το καλοκαίρι στο προαύλιο του σχολείου υιοθετήθηκαν ενώ αναμένεται η επίσκεψη τους σε κτηνίατρο με σκοπό να γίνει ο εμβολιασμός και η αποπαρασίτωση, όπως προβλέπεται με το ανάλογο αίτημα να έχει κατατεθεί από το σχολείο στον Φιλοζωικό Σύλλογο  Χίου.

“Σε αυτή τη δράση, που έχει σαν σκοπό την καλλιέργεια της φιλοζωίας και την ενσυναίσθηση προς τα αδέσποτα, ζητάμε την πολύτιμη βοήθειά σας, προσφέροντας ένα ευρώ (1 €) το κάθε παιδί για να αγοραστεί η ανεστραμμένη ταΐστρα και η τροφή για τους μικρούς τετράποδους φίλους μας. Τα ίδια τα παιδιά θα αναλάβουν, πράγμα που ήδη κάνουν, το τάισμα και τη φροντίδα τους.

Ο δάσκαλος κ. Καράβολας έχει αναλάβει να φτιάξει το κατάλυμα, εντός του προαυλίου, για να προστατεύονται από τη βροχή και το κρύο. Μακροπρόθεσμος στόχος μας, είναι να περάσει αυτή η ιδέα και στα υπόλοιπα σχολεία του νησιού. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα μειωθούν κατά πολύ τα αδέσποτα που περιφέρονται στους δρόμους ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί η πρωτοβουλία και η υπευθυνότητα στους μαθητές μας”, αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά στην πράξη ότι ο ρόλος του σχολείου δεν είναι η στείρα μετάδοση της γνώσης, αλλά ένα σχολείο που μαζί με το πνεύμα καλλιεργεί και το σώμα, μαζί με τη γνώση οργανώνει το συναισθηματικό κόσμο των μαθητών και την κοινωνική τους ζωή, δημιουργώντας τους ευαισθητοποιημένους πολίτες του αύριο.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια