Στα 2,5 μέτρα οι μολόχες και συνεχίζουν στο… ροζ κτίριο (κολλέγιο) της Π.Ε. Χίου

Με τα 30άρια της θερμοκρασίας εν όψει και την πυροσβεστική υπηρεσία Χίου σε διαρκή ετοιμότητα αποτελεί επιεικώς πρόκληση η εικόνα που παρουσιάζει ο περιβάλλων χώρος, στη πίσω πλευρά του κτιρίου της περιφερειακής ενότητας Χίου στην οδό Μονομάχου.

Οι μολόχες έχουν φτάσει αισίως σε ύψος 2,5 μέτρων και για να κοπούν θα χρειαστεί πριόνι κι από κοντά οι μαργαρίτες και τα άλλα ζιζάνια της εποχής, τα οποία – θεωρητικά πάντα – πρέπει να έχουν εξαφανιστεί έως τις 30 Απριλίου εν όψει έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Αυτό, βέβαια, είναι η μια πλευρά της άθλιας εικόνας, καθότι υπάρχει και άλλη που αφορά διερχόμενους πεζούς, υπαλλήλους της Π.Ε. Χίου και πολίτες που επισκέπτονται για διεκπεραίωση των υποθέσεών τους. Είναι υποχρεωμένοι να διέρχονται μέσα από ζούγκλα, με τα κάθε είδους ζωντανά να παραμονεύουν, εξαιρουμένων των ορνιθοειδών, που προσδίδουν την… δέουσα βουκολική εικόνα στην περιοχή.

Εξίσου σημαντικό είναι το πρόβλημα για τους περίοικους, που διαρκώς είναι εκτεθειμένοι στην αλγεινή εικόνα της περιοχής και τους κινδύνους που δημιουργούνται.

Κι επειδή η περίοδος χάριτος για τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές του χώρου εκπνέει – η αποστροφή στην εικόνα που εκπέμπει η περιοχή έχει εκπνεύσει προ πολλού – ελπίζουμε άμεσα να πιάσουν δουλειά τα χορτοκοπτικά και τα κλαδευτικά, πριν πιάσει την κοκκινομύτα ο δήμος Χίου.